Fudbalski sport u Ugljeviku u poslednje vrijeme ne bilježi neke vrijednije rezultate. Nekadašnji gigant Rudar je dospio do Regionalne lige gdje se bori za opstanak, ali su zato potrebni vanljudski napori da se to ostvari.

Što se tiče ostalih ekipa u nižem rangu, situacija je nešto bolja. Majevica iz Donjeg Zabrđa je napustila Četvrtu područnu ligu, Borac iz Obriježi je to učinio ranije. Partizan iz Donje Trnave je član Regionalne lige. Rezultati su solidni i odgovorni u klubu zaslužuju pohvale.

Ekipa Priboja se takmiči u Četvrtoj područnoj ligi Semberija, i u ovom klubu je učinjen veliki napredak u radu. Peto mjesto u jesenjoj polusezoni je veliki uspijeh.U ovom rangu se takmiči i Strijelac iz Tutnjevca. Sam ulazak u ovu ligu je podvig. Poslednje mjesto na tabeli  u jesenjoj polusezoni je neka realnost, ali ekipa ima šanse da se bori i izbori opstanak u ovom rangu.

Najveći uspijeh je ostvario drugoligaš RS grupa istok Mladost iz Bogutovog Sela. Ova ekipa je zauzela  peto mjesto sa 24 boda koliko ima i Leotar iz Trebinja na četvrtoj poziciji.

Ostvaren je bilans od  sedam pobjeda, tri  remija i pet  poraza uz gol razliku 27:22. U klubu su zadovoljni, mada ističu da je plasman trebao biti i bolji.

Odigrali smo dobro polusezonu, ali bi bilo realno drugo mjesto. Imamo dobru ekipu koja je iskusna i spremna da na kraju bude i druga, ali i vodeći Napredak treba da strijepi. Nama je žao što je došlo do posrtanja Rudara i mi smo spremni da priredimo radost ljubiteljima sporta na našoj opštini. U klubu vlada dobra atmosfera, zdravi i pravi međuljudski odnosu. Zahvalnost svim saigračima, upravi i navijačima jer zajednički smo osvetlali obraz opštini što se tiče fudbalskog sporta. Na proljeće nastavljamo istim tempom – kaže Mirko Marinković, jedan od najboljih i najiskusnih igrača Mladosti.