Opštinski fudbalski savez Modriča proslavio je 20 godina svog postojanja. U svečanoj atmosferi podijeljene su prigodne nagrade i priznanja najuspješnijim u protekle dvije decenije.

Najviše priznanje OFS Modriča, Povelju, posthumno je dobio dr Milan Jelić, predsjednik FSBiH i FSRS i predsjednik Republike Srpske, koje je uručeno njegovom sinu Petru.

OFS Modriča je formiran krajem 1996. godine, a njen prvi predsjednik je bio Stevo Maksimović.

Bilo je nekoliko entuzijasta, ali najveći je bio pokojni Milan Jelić. Pokrenuo je inicijativu, osnovali smo OFS Modriča i krenuli smo sa 11 klubova. Cilj osnivanja bilo je da budemo servis klubovima i da okupimo što više mladih ljudi. Mislim da smo za Modriču i ovdašnji sport tada uradili veliku stvar, istakao je Stevo Maksimović, prvi predsjednik OFS Modriča.

Danas u okviru OFS Modriča, koji organizaciono pripada PFS Doboj, egzistira ukupno 17 klubova.

Danas brojimo 17 registrovanih klubova, od čega je jedan ženski klub. Imamo registrovanu trenersku sekciju i sudijsko udruženje, te oko 500 registrovanih fudbalera. U okviru Saveza su i tri trenera sa PRO licencom, imamo ih još dvadesetak sa A ili B licencom. Udruženje sudija broji 27 delioca pravde. Ovaj jubilej dolazi u teškim vremenima. Klubovi bez opštine Modriča ne bi mogli da funkcionišu. I vrata OFS Modriča su otvorena za sve, da im olakšamo rad, pomognemo da ožive i omladinske pogone u tim klubovima, istakao je Miodrag Đurić, sadašnji predsjednik OFS Modriča.

Pored najvišeg priznanja, Povelje, uručeno je još 80 zahvalnica i 16 povelja.