Proteklih dana u drugoligašu Jedinstvu iz Brčkog, otvorena je Pandorina kutija. Pljušte međusobne optužbe na sve strane između sportskog direktora i igrača, nakon objavljivanja da su petorica fudbalera otpušteni. To su igrači demantovali da bi potom sportski direktor Damir Huseljić, na našem portalu, istakao i cifre koje su navodno isplaćeni, konstatujući da su takvi iznosi više karakteristični za premijerligaške klubove, nego drugoligašima.

Našem portalu ponovo su se obratili prozvani igrači, konstatujući da ono što iznosi Huseljić nema veze sa zdravim razumom.

– Kakve je sve Huseljić iznio nebuloze, čovjek da ne povjeruje. Pa da smo imali takve astronomske plate, ko bi otišao iz kluba. Ovako, taj nebitni lik, koji na nesreću kluba, pokušava da opravda njihovu bruku i sramotu. Živjeli smo u nehumanim uslovima, predsjednik kluba Milorad Živković – Žile u nekoliko navrata zabranjivao nam je i hranu u restoranu, pa kad se odobrovolji, onda nam vrati, o uslovima u klubu, opremu i ostalom ne treba trošiti riječi. Žao mi je kluba, sa tako bogatom istorijom, da je spao na to da ga ljudi poput Živkovića i Huseljića vode ka dnu. Zato poruka svim igračima, bježite iz Jedinstva što dalje, ogorčen je Muradif Hodžić, bivši fudbaler Jedinstva, kome je klub ostao dužan dvije plate.

Isto razmišlja i Amer Jašić.

– Meni su ostali dužni dvije plate, živio sam u nehumanim uslovima nedostojnim čovjeka, a kamoli jednog sportiste i neka se stide u rukovodstvu Jedinstva, posebno predsjednik Milorad Živković i navodni sportski direktor Damir Huseljić. Dovoljno je pročitati komentare na društvenim mrežama i vidjeti, da na žalost, nismo jedini koji smo nasjeli na obećanja ovog dvojca, ističe Amer Jašić.

Javio nam se i Nedim Pobrić, takođe, već bivši fudbaler brčanskog drugoligaša.

– Odlučno demantujem da me niko nije otpustio, jer sam nakon posljednje utakmice zatražio  papire, pošto nisam dobio ono što smo dogovorili, kratak je Pobrić.

Igrači su nam dostavili fotografije stana, gdje su spavali protekla četiri mjeseca, a čitaocima ostavljamo da sami donesu svoj sud.

stan-u-brckom1stan-u-brckom2

stan-u-brckom3