Fudbal u Srpskoj ne može bez skandala. Kako i ne bi, koga vodi, ne treba ništa više da nas čudi. Fudbalski klub “Napredak” iz Donjeg Šepka najavio je istupanje iz Prve lige RS i to je već gotova stvar, jer nemaju više ni igrača, a kako stvari stoje ni rukovodstva kluba.

Rukovodstvo FSRS, na čelu sa Milom Kovačevićem, pokušava na sve načine, da Napredak zaigra proljeće, ali teško je mrtvaca oživjeti. Valjda su najzad shvatili, da bez “Napretka” nema ni napretka fudbala u Republici Srpskoj.

Međutim, treba biti realan i shvatiti da se od Napretka moglo i očekivati da će jednog dana odustati, jer nema šta nije radila ekipa iz Donjeg Šepka, uz pomoć Mile Kovačevića i Rodoljuba Petkovića, “driblajući” fudbalske propise.

Prošle sezone, bila je uveliko priča, kako Napredak neće u Prvu ligu RS, ali trgovina im nije uspjela, pa su ipak morali zaigrati prvoligaške utakmice. Ranijih sezona su uspijevali da nađu “mušteriju”, pa da odustanu. Svugdje bi zbog toga bili vraćeni u najniži rang, kao neke ekipe, sem u FSRS, gdje Mile i Petko mogu praviti putešestvije, uz pomoć svog “saveznika” advokata Radivoja Lazarevića iz Donjeg Šepka.

Tokom ove jeseni ukazivali smo i da Napredak nema mlađe selekcije, što je uslov za igranje Prve lige RS, ali i preko toga se prešlo.

Sjećate li se cirkusa sa ljekarskim pregledima. Rukovodstvo Napretka je ljekarske preglede ovjerilo pečatom Doma zdravlja iz Loznice, iz druge države. Ali i to za FSRS nije bilo ništa sporno, uvjeravajući fudbalsku javnost da će priznati ljekarski pečat čak i iz Zanzibara.

Da je bilo pameti i da su se poštovali fudbalski propisi, danas bi Donji Šepak vjerovatno igrao koji rang niže, ali imali ekipu. Ovako, teško da se može očekivati skori oporavak kluba iz “najfudbalskijeg sela u Srpskoj”.