Još jedna zloupotreba politike u dnevnopolitičke svhe!

Predsjednik Republike Srpske prisustvovao je manifestaciji “Dani fudbala” u organizaciji FSRS gdje su birani najbolji pojedinci za 2017. godinu, i sa tog skupa poslao političke poruke.

– Uvjeren sam da će Srpska dobiti reprezentaciju sa kojom će da učestvuje na različitim sportskim takmičenjima.Vrijeme koje dolazi biće u korist ostvarivanju takve želje fudbalskih, ali i ostalih sportskih radnika. To ne bi trebalo da bude na uštrb bilo koga. To je pitanje naše organizacije, ljubavi i htijenja –rekao je Dodik.

– Republika  Srpska bi već imala reprezentaciju  da je BiH normalna zemlja – nastavio je Dodik.

Napominjući da građani Srpske navijaju za sportske reprezentacije Srbije, on je izrazio uvjerenje da će mnogi mladi sportisti, koji se afirmišu kroz sportske klubove u Srpskoj, pronijeti slavu Srpske i biti dio reprezentacija Srbije.

Predsjednik Srpske je Fudbalskom savezu Republike Srpske poželio uspjeh u radu, te podsjetio da je ovaj savez opstao u teškim vremenima “kada je sve drugo bilo veća igra od fudbala”.

-Ostati dostojan fudbalu, sprovoditi takmičenja u teškim uslovima odbrambeno-otadžbinskog rata i nakon rata samo govori da je fudbal, prije svega, ljubav. Ako nemate ljubavi i niste u tome iz ljubavi, onda nema ni sporta ni uspjeha– poručio je Dodik.

On je naglasio da institucije Srpske podržavaju sportske organizacije, pa tako i Fudbalski savez kao najmasovniju sportsku organizaciju.

-Sport je plemenit, okuplja i usmjerava. U današnje vrijeme, kada su igrališta opustila zato što su društvene mreže preuzele primat među djecom i omladinom još više do značaja dolaze klubovi i organizacije koje afirmišu sport kao način druženja, kolektivnog okupljanja i, naravno, patriotizma –rekao je Dodik.

On je zaključio da u fudbalu, kao kolektivnom sportu, bez tima nema pobjede, kao što je i u politici.
Kako će ovo sve vidjeti FSBiH ostaje da vidi, ali napomene iz FIFA i UEFA su jasne, nema politike u sportu. U Banjaluci je i te kako bilo, za čije dobro, vidjeće se, ali za fudbalsko sigurno nije….