Ko ga nije gledao, ne zna šta je propustio,….

Berislav Barba Buković, mangup iz Splita, koji je najljepše godine svog života, drugu polovinu sedamdesetih godina prošlog vijeka dao Borcu i Banjaluci. Uvijek ostavljao srce na terenu, tugovao sa porazima, radovao se pobjedama.

U Krajišku ljepoticu donio „dalmatinski dišpet“, a u igru Borca novu dimenziju. Protivnički napadači bježali su od njega, ne zato što je bio grub, već autoritet, na terenu i van njega.

I danas je „Barba“ uz svoj Borac, jedan je od glavnih aktivista „Udruženja veterana i prijatelja FK Borac“.

Okuplja Borčevce po cijelom svijetu, hvala Bogu da ih ima,…..

Pošaljite fotografiju

Želite da i dio vaše istorije otrgne se od zaborava. Pošaljite fotografiju, napišite nekoliko riječi ili rečenica, i naćiće te se u kultnoj rubrici našeg portala “da se ne zaboravi”. Sve ono što mislite da vrijedi, a niste imali s kim da podijelite, pošaljite na adresu dopisnici@localhost/pravda. Otrgnite utakmicu od zaborava, novogodišnje slavlje, ili ispraćaj prijatelja u vojsku. Možda želite da vidite svoju požutjelu fotku sa mora, ili planine, a imate i uspomene sa sela kojeg više nema,…Javite se i vratićemo kroz priču i fotografiju bar djelić ljepših vremena,….Vaša pravdabl,……