Foča je uvijek imala vrsne fubalere. Pokraj “Ćehotine” ponikli su čuveni Željini napadači prvo Rade Paprica, a potom i Radmilo Mihajlović, a sada Foču po svijetu predstavlja provtimac Empolija Rade Krunić. Njihovim stopama uskoro bi mogao i Vladan Danilović, prvotimac Borca. Iako je tek nedavno napunio 17 godina, već se ustalio u prvom timu banjalučkog prvoligaša, za kojeg je odigrao 10 utakmica ove jeseni. Pomogao je i juniorima u nekoliko nastupa, ali obaveze prema prvom timu bile su preče.

Za Sutjesku sam debitovao sa 15 godina, cijelu sezonu bio standardan prvotimac. Igrao sam i za kadetsku reprezentaciju Republike Srpske, a onda je uslijedio poziv Borca. Takava prilika se ne odbija, smatram Borac jednom stepenicom prema vrhu. Ispostavilo se da nisam pogriješio. Iskoristio sam priliku, i sada sa velikim optimizmom gledam naprijed – kaže fudbaler koji igra na poziciji zadnjeg veznog.

Kada je u pitanju nastavak sezone u Prvoj ligi RS, Vladan tu ne vidi ozbiljnijeg konkurenta Borcu.

Vraćamo se u Premijer ligu BiH 1.000 odsto! Izuzev Drine, koja po imenima ima solidan sastav, ali to rezultatima nisu opravdali, ne vidim ko nam može stati na put. Proljeće smatram i šansom da se uigravamo za elitu, jer svi znamo kakve su ambicije Borca. Najveće! I Treba da budu. I ovdje u Foči od prijatelja vidim da prate i te kako sva zbivanja u klubu. To sam i ranije znao da je Borac ubjedljivo najveći klub u Srpskoj, a sada, sada sam se u to uvjerio i lično –  nastavlja Danilović, koji nam je otkrio i jednu tajnu kada je prelazio na Gradski stadion:

– Imao sam ponude Crvene Zvezde i Vojvodine. Odabrao sam Borac i milim da nisam pogriješio. Banjaluka je prelijep grad, idem u treću godinu Gimnazije u Apeironu. Naravno da želim napredovati, ali ima vremena, treba i u Borcu ostaviti neki trag. Vrijeme radi za mene – nastavlja priču Vladan, kojem je fudbalski uzor Ronaldo.

Kada su utakmice u pitanju on za sada izdvaja dvije koje pamti.

Na turniru u Foči pobijedili smo Crvenu Zvezdu 3:2, a ja sam postigao dva pogotka. Isto tako i debi za prvi tim u Borca. Iako smo izgubili u Mostaru od Zrinjskog u Kupu BiH (0:5), svi kažu da sam zadovoljio. Vjerujem da je to samo vrh piramide, i da će velikih i pravih utakmica biti još – zaključio je Vladan Danilović, banjalučki “vunderkin” iz Foče. Momak pred kojim je svijetla fudbalska budućnost, u to nema nikakve sumnje,…