Banjalučki golman Vladan Kovačević mogao bi već ove zime napraviti transfer karijere!

Kovačević je čuvar mreže poljskog Rakova i nalazi se na meti Intera koji u njemu vidi potencijalnu zamjenu za iskusnog Samira Handanovića.

Italijanski “Interlive” kao ekskluzivnu vijest je objavio da je mladi golman velika želja čelnika kluba sa “Đuzepe Meaca”.

Ovaj italijanski mediji piše da Kovačević građom veoma podsjeća na Tibu Kurtou, belgijskog golmana koji brani za Real Madrid. Osim toga ističu da su oba golmana dobra u odbranama penala a kako se navodi aktuelni prvak Italije će poslati skaute na meč koji Rakov igra u subotu protiv Lehije iz Gdanjska.

Bivši golman Sarajeva u nepunih pola godine u Poljskoj sjajnim odbrana privukao je pažnju mnogih klubova i prema Transfermarkt.de”njegova cijena je 1,5 miliona evra. Sa Rakovom ima ugovor do ljeta 2024. godine i ostaje da se vidi da li će Inter po njega krenuti već ove zimu ili će čekati ljeto.

Inače, prije Sarajeva Kovačević je branio za Željezničar Sport team, gdje je takođe nagoviještavao velike mogućnosti, a sve vrijeme radio je sa trenerskim golmanskim magom Sinišom Mrakobradom.

A, da je veliki talenat pokazao je to i prije šest i po godina, kada je bio junak jedne utakmice na “Predgrađu”. Pogledajte…..