Od 21. do 23. januara naredne godine u grdu na Vrbasu održaće se “Winter kup Banjaluka”, na kojem će svoje umijeće pokazati klinci u šest starosnih generacija, od 2009. godišta do 2014.

Od danas (1. decembra) krenule su i prijave za smotru, a već sada je jasno da će to biti spektakl ne samo za Banjaluku, već i regiju, kao i region. Očekuje učešće oko stotinjak ekipa, a za sada je sigurno da će na turniru učestvovati dječaci iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rumunije Mađarske, ko i mnogobrojne ekipe iz Republike Srpske i BiH.

– Banjaluka spremna za organizaciju velikog turnira. Trudićemo se da gostima pružimo maksimalne uslove, da odu zadovoljni iz grada na Vrbasu. Sistem takmičenja će biti takav da će sve ekipe igrati veliki broj utakmica, dakle i one koje ne prođu u borbu za najbolja mjesta, očekuju dueli za plasman, što i jeste najvažnije kod djece ovog uzrasta. Ekipa će imati i vrhunski smještaj, kao i na raspolaganju nekoliko dvorana i balona, a za one iz vana, svakako je i velika prednost što će moći uživati u Banjaluci u najljepšim danima zime – istakao je Dražen Dragosavljević, jedan od organizatora turnira.

Sve informacije možete vidjeti i na Fejsbuk stranici Banja Luka Youth Winter Cup.