U Glamočanima radno i paradno! Mališani uvijek spremni za akciju, i kada se igra, ali i u nešto opuštenijoj varijanti, uz druženje, šalu, pjesmu igru…..

Škola fudbala Mladost Glamočani proslavila je svoj deveti rođendan, a najslađi gosti bili su dječaci i djevojčice iz vrtića “Zvjezdica” iz Glamočana i “Princeza Katarina Karađorđević” iz Laktaša.

Preko šezdeset mališana uživalo je u pokaznom treningu, poligonima i raznim igricama.

-Osmjesi koji su sve vrijeme krasili dječija lica, najbolji su pokazatelj da je ovo bio uspješan projekat i da smo djeci približili koliko je značajno da se bave fizičkim aktivnostima. Svi mališani su od organizatora na kraju treninga dobili voće slatkiše i osvježenje. Nakon toga naši novi drugari vratili su se u vrtić, pomalo tužni jer je završio trening, ali i sretni jer su upoznali nove drugare, zabavili se i uživali u igri – kaže direktor ŠF Mladost Milenko Petrović.

Puni utisaka bili su svi iz vrtića, a direktorica Nataša Trninić kaže da su s velikom radosti prihvatili poziv “Mladostaša”.

– Svi znamo koliko je važno da djeca budu aktivna i da se bave nekim sportom. Čuli smo sve najbolje o Mladosti, koliko se pažnje posvećuje djeci, kako se radi sa njima, tako da smo odmah prihvatili poziv. Nadam se da će u budućnosti biti više ovakvih treninga i da će se naša saradnja sa školom fudbala Mladost nastaviti i u narednom periodu – poručila je Trninićeva.

A, u Mladosti devet svijećica je već izgorjelo. Porođajne početničk muke davno su iza njih, i svakoga dana pokazuju da su “mali veliki” klub koji svojim organizacionim, ali i rezultatskim podvizima pokazuju kako jedna zdrava sredina treba da radi…..