Košarkaški klub invalida Vrbas, inače aktuelni šampion BiH, ostvario je u meču trećeg kola prvenstva BiH rekordnu pobjedu savladavši na svom parketu, u Sportskoj dvorani ”Obilićevo”, sastav Bijeljine sa čak 62 poena razlike – 80:18 (21:6, 15:6, 23:4, 21:2).

Ova utakmica je za Banjalučane bila samo nešto jači trening i poslućila je kao odlična priprema za utakmice drugog kola Regionalne NLB lige koje će se odigrati u subotu, 26. novembra, u Sportskoj dvorani ”Kampus”.

Uz ekipu Vrbasa, trostrukog uzastopnog pobjednika ovog takmičenja, nastupiće još i ekipe Slovenije i austrijskog RS Karntena.

Očekujemo pobjede u oba ova meča jer smo, iako oslabljeni u odnosu na prethodnu sezonu, ipak jači od naših protivnika. Moram, ujedno, da kažem i da je velika šteta što revanš sa našim najvećim rivalom, italijanskim Kastelvekiom, nećemo igrati u Banjaluci već, nečijom voljom, u Austriji. Takođe, ono što je neophodno da se istakne, jeste da će Vrbas snositi sve troškove organizacije ovih utakmica, te smještaja gostiju, i tražili smo oda gradonačelnika, Igora Radojčića, da nam pomogne i bude pokrovitelj drugog kola Regionalne NLB lige. Smatramo da nije mala stvar za Banjaluku da nam u goste, ne zvanično takmičenje IWBF, dođu ekipe iz Austrije, Slovenije, Italije… – naglasio je prvi čovjek KKI Vrbas, Marinko Umićević.