Sport viteštva, samokontrole, hrabrih, boks kao vještina koja neprestano dijeli lekcije života uvijek je u modi i sportsko bojno polje u kome se mladi dokazuju i trasiraju put ka naslovu šampiona. “Omladinska zlatna rukavica”, tradicionalni boks turnir upravo je mjesto na kome se kale i izdvajaju mladi asovi koji obećavaju blistavu budućnost na seniorskoj i profi sceni.

Smotra mladih snaga boksa kako sa reginalne tako i svjetske scene očekuje nas od 24. do 26. februara 2023. u Banjaluci. U organizaciji Bokserskog saveza Republike Srpske, Bokserskog kluba Slavija iz Banjaluke, uz podršku Bokserskog saveza Srbije u dvorani “Centar”  boriće se mladi pregaoci plemenite vještine za prestižni šampionski pehar namjenjen osvajaču “Omladinske zlatne rukavice”.

U gradu evropskog šampiona Marijana Beneša, olimpijskog šampiona Antona Josipovića, gradu koji je uvijek gajio posebnu emociju prema boksu i njenim akterima gledaćemo u magičnom četverouglu omladnike i omladince koji čine okosnice mladih reprezentacija i budućnost boksa u zemljama iz kojih dolaze.

-Očekuje se izuzetno jak turnir koji će obilovati kvalitetnim mečevima i žestokom konkurencijom, posebno jer većina takmičara će u Banjaluku stići sa priprema za sezonu koja je u povoju. Turnir u Banja Luci za srpske reprezentativce će biti ujedno i izborni za Evropsko omladinsko prvenstvo koje je na programu krajem aprila u Jermeniji. Pre odlaska na šampionat Starog kontinenta imaćemo još jednu proveru forme u Budvi, na takmičenju Jadranski biser koji će po selekcijama koje su prijavljene na ovo takmičenje, biti nezvanično prvenstvo sveta u malom, jer ćemo na delu videti i najjače škole boksa, Kubance i Ruse. Naši momci vredno rade, svakodnevno su u salama, posvećeni su zadatku koji je ispred njih postavljen i verujem da ćemo se sa svih takmičenja koja sam naveo doneti medalje Srbijirekao je selektor muške omladinske reprezentacije Srbije Nebojša Čurović.

Na spisku selektora Čurovića za „Omladnisku zlatnu rukavicu“ u Banja Luci nalaze se: Hristofer Dimitrov, Dženis Vanić, Vukašin Marković, Srđan Teofilović, Srđn Tomić, Filip Džida, Luka Mihajlović, Strahinja Mošarinski, Vladimir Beriša, Nikola Cvetković, Dimitrije Andrejević, Adam Krstović, Marko Pižurica.

Svi mečevi „Omladinske zlatne rukavice“ Banja Luka 2023. biće prenošeni uživo na TV Arena Fight.