Klub ritmičke gimnastike “Allegro” iz Banjaluke žanje uspjehe kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu. Poslednji u nizu uspjeha djevojaka koje uspješno predvodi Rene Starčević.

Osvojene su tri medalje na međunarodnom šampionatu u italijanskim Udinama. Blanka Zrnić (2005), bila je zlatna u  vježbi sa vijačom, dok je  Isidora Mitrović (2003) dva puta se pela na postolje, osvojla je treća mjesta u vježbi sa čunjevima i obruču.

Ovo je najveći uspjeh “Allegra” od osnivanja! Naše takmičarke Nina Cerovac, Nataša Jovanić, Blanka Zrnić, Isidora Mitrović i Sonja Vujičić su učestvovale na veoma jakom međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici u Italiji, na kome su vježbale, svjetska prvakinja Alekandra Soldatova, kao i učesnice olimpijskih igara Karolina Rodriguez, Veronika Bertolini i Nikole Rupreht. Naše takmičarke ne samo da su učestvovale i družile sa velikim imenima svjestke ritmičke gimnastike, nego se moramo i pohvaliti i medaljama. Mislim da smo na pravom putu da Banjaluka dobije novi sport koji će biti respektabilan u svjetskim okvirima. Nemojte zaboraviti, gimnastika je bazični olimpijski sport, i trebamo biti ponosni što smo dio te priče – poručila je Rene Starčević.

“Allegro” pleše u ritmu Udina, Italija je vidjela mlade banjalučanke, vidjeće ih i ostali centri uskoro,…