Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da Vlado Jagodić više nije trener Borca!

Nakon 6 kola provedenih na klupi kluba iz Platonove ulice, a po četvrti put na klupi Borca, u razgovoru sa čelnim ljudima kluba iz Platonove ulice sporazumno je raskinuo ugovor.

Tačno je. Podnio sam ostavku! Razlog je lične prirode, i ne bi ulazio u detalje. Imao sam razgovor sa čelnim ljudima kluba, i lako smo se dogovorili. Moram da naglasim da je Borac u pravim rukama, i da ljudi koji vode ovaj klub imaj uviziju. Uopšte ne sumnjam da će se Borac vratiti tamo gdje mu je mjesto u elitu BiH – istakao je Jagodić, i nagovijestio špekulacije da preuzima tuzlansku Slobodu:

Moj priritet je inostranstvo, ali i mam i ponudu iz Tuzle. Jedna od mojih ranijih želja bila je upravo Sloboda. u toku sutrašnjeg dana biće mnogo jasnije sve. Neću da skačem pred rudu, već sam četiri puta sjedao na klupu Željezničara, tri puta Sarajeva, pa Veleža,…Jutro je uvijek pametnije od večeri – ostao je zagonetan Vlado Jagodić.

U Borcu će opet biti radno. Rezultata ima, ali i muke sa trenerima. Dragišić, Jagodić, ko je sledeći,….

I tako Tuzla posta banjalučka fudbalka oaza, Do juče Perica Ivetić, pa od ljetos Aleksandar Subić, ove jeseni Vlado Jagodić,…