Zvijezda 09 konačno je predala fenjer, i to nigdje drugdje nego na Grbavici! Junački, hrabro, odvažili su se izabranici Darka Nestorovića da što skuplje prodaju kožu, i ne samo da su u tome uspjeli, već su se iz Sarajeva vratili sa tri boda!

Domaćin je u prvom dijelu imao  terensku incijativu, ali su gosti bili dobri u defanzivi.

Zec je dva puta šutirao, ali Erić je bio na visini zadatka. Jednom je pokušao i Husić, ali Kjoseski dobro brani.
U drugom poluvremenu u uvodnom dijelu ponovo je Zec dva puta pokušao, ali gola nema. U 72 minutu Zec je ponovo ispred Erića, ali sledi sjajna intervencija.
U nadoknadi vremena gosti stižu do gola i velike pobijede. Lopta je došla do Predragovića koja je prošao desnom stranom centrirao i  dobro uposlio Jovovića koji je matirao Kjosevskog.
ŽELJEZNIČAR-ZVIJEZDA 09 0:1 (0:0)
Strijelac: 0:1 Jovović (90+5). Stadion: “Grbavica”. Gledalaca: 2.500. Sudija: Mateo Musa (Čitluk). Pomoćnici: Mirza Demir (Kakanj) i  Jure Musa (Čitluk). Delegat: Fahrudin Sinanović (Kalesija). Kontrolor: Adnan Alispahić (Zenica). Žuti karton: Ramović (Željezničar).
Željezničar: Kjosevski,  Stevanović, Pavić, Čurjanić (od 64. Ramović), Zec (od  79. Jazvić), Krpić, Blagojević, Bogičević, Zajmović, Vranješ (od 46. Hajdarević), Radan.
Zvijezda 09: Erić, Husić (od 45. Jovović), Huseinbašić, Brkić, Filipović, Osmanagić (od 90. Tojčić), Vojinović, Predragović, Memović, Babić, Zekanović (od 76. Blagojević).
                                                                      Mijodrag Jakovljević