Fudbaleri Jedinstva neispuštaju tron na drugoligaškom Zapadu! U derbi susretu u Žeravici savladali su dobojsku Slogu, direktnog konkurenta (2:1) nastavivši tako sjajan niz tima koji sa klupe predvodi Boris Savić.

U 45. minutu sudija Nikola Tadić pokazuje prekršaj za domaći tim. Došlo je do naguravanja na sredini igrališta, a najvatreniji su bili Dragan Arežina i Srđan Đuranović. Tadić nije prekino igru, iako je nekoliko igrača Sloge krenulo prema sredini da rastavljaju igrače koji su se gurali. Saša Behara je brzo izveo slobodan udarac, lopta je došla do Stefana Milojevića koji je mirno izašao pred golmana Jupića i poslao loptu iza njegovih leđa.

Gosti su protestovali, ali se odluka arbitra nije mijenjala. U 48 minutu Jedinstvo je moglo do gola. Slaven Kovljen je uputio udarac sa dvadesetak metara, ali golman Jupić brani,  lopta se odbija do Škorića koji šutira ali je loptu na samoj gol liniji blokirao Janković. Nakon kornera Behare, Sabahudin Pivač je uhvatio odličan volej, ali njegov udarac brani golman Jupić.

U 64.  minutu Kovljen je izveo slobodnjak, ali je golman Jupić odlično odbranio. U 75. minutu  Jedinstvo je imalo sjajnu priliku, kada je Stefan Milojević izašao sam pred Jupića, ali golman Sloge sjajno brani. Saša Behara je fantastično proigrao Bojana Ilića,  a ovaj prima loptu i hladnokrvno matira Jupića za 2:0. Srđan Đuranović u 85. minutu postigao je eurogol. Za TV špice! Đuranović je sa nekih 25 metara raspalio iz sve snage po lopti i pocijepao“ mrežu protivničkog golmana za 2:1.

JEDINSTVO – SLOGA (D) 2:1 (1:0)

Strijelci: 1:0 Milojević (45), 2:0 Ilić (78), 2:1 Đuranović (85). Stadion: SC “Drago Kovačević”. Gledalaca: 150. Sudija: Nikola Tadić (Banjaluka). Pomoćnici: Dragan Žarić (Kotor Varoš) i Dejan Stjepanović (Banjaluka). Delegat: Mićo Blagojević (Šamac). Kontrolor: Dado Petrović (Brod). Žuti kartoni: Đuranović, Janković, Ristić (Sloga). 

Jedinstvo: Ad. Hamzić, Bubić, Stanković, Pivač, Nedić, As. Hamzić, Škorić, Milojević, Behara, Arežina (od 90. Zekonja), Kovljen (od 67. Ilić).

Sloga (D): Jupić, Janković (od 68. Stjepanović), Andrić, Hadžimujić (od 79. Grahovac), Lazić, Đuranović, Lukić, Sarkić, Hozić, Aličić, Ristić.

G. Popović