Nadzorni odbor ŽRS je na današnjoj sjednici ispunio sve četiri želje  generalnog direktora Dragana Savanovića i  prihvatio imena svih četvoro koje je ovaj predložio za izvršne direktore.

Kako smo ranije pisali za vršioca dužnosti direktora Poslova operacija izabrana je sugrađanska generalnog direktora Milomirka Vukojević, diplomirani inženjer saobraćaja rođena 1970. godine u Prijedoru.

Na mjesto v. d. direktora Poslova infrastrukture postavljen je Zoran Ilinčić diplomirani inženjer elektrotehnike, rođen 1975. godine u Doboju gdje i živi.

Za v. d. izvršnog direktora Pravnih poslova imenovan je diplomirani pravnik Dalibor Đurđić iz Doboja, rođen 1979. godine, do sada na radnom mjestu zamjenik izvršnog direktora.

Na mjestu vršioca dužnosti izvršnog direktora Ekonomskih poslova imenovan je dosadašnji izvršni direktor Branislav Đurica rođen 1965. godine, po zanimanju diplomirani ekonomista iz Banjaluke.

Interesantno je da je sve četovoro predloženih u članstvu SNSD-a, a dosadašnji izvršni direktor Branislav Đurica je jedini za koga će se generalni direktor zalagati da mu se produži mandat. Đuričine naredbe o mobingu prema zaposlenima, je posebno bespogovrno izvršavala direktor Sektora Tatjana Nikolić. Nikolićeva je od školske spreme donedavno posjedovala samo daktilografski kurs, ali su Savanović i Đurica prezadovoljni njenim uspješnim pritiscima na zaposlene koji, pod prijetnjom otkaza u sve većem broju odustaju od gotovo dobijenih sudskih sporova protiv ŽRS.

Zaposleni koji odustanu od tužbi će biti u obavezi podmiriti sudske troškove od po najmanje 3.000 KM što im je povoljnije od otkaza ugovora o radu kojima prijeti dojučerašnja daktilografkinja, a danas direktorka Sektora nabave i prodaje ŽRS.

Radnicima se objašnjava da je podršku ultimativnim otkazima dao vrh SNSD-a.