Radnik je pao na “Koševu (2:1), ali daleko od toga da se osramotio. Malo je nedostajalo da bod(ovi) otputuju za Semberiju,a trener Mladen Žižović pored fudbalskih stvari koje navodi u porazu, naišao je i na još neke elemente, koji ne služe na čast klubu kao što je Sarajevo.

-Igrali smo dobro u prvom poluvremenu. Primili smo gol iz centaršuta koji nismo dobro iskontrolisali, nismo ga primili iz igre. Mislim da nismo bili u ravnopravnom položaju što se tiče ostalih stvari. Dva igrača su nam završila u bolnici, jedan sa prelomom nosa, drugi sa otvorenom ranom na koljenu. Apsolutno su te stvari trebale biti sankcionisane, a kod drugog gola za Sarajev prethodio je ”aut” za nas. Sve te sitnice su dovele do toga da napustimo Koševo poraženi – tvrdi trener Radnika Mladen Žižović.

On smatra da njegov tim nije ni na bilo koji način isprovocirao ”ležanje” po terenu. Sa druge strane ogorčen je na pogrdne riječi koje su sa klupe Sarajeva upućivane prema fudbalerima Radnika.

– Ne, moji igrači nisu provocirali ležanje. Sarajevo je odugovlačilo igru kod vođstva 2:1, to je normalno, ali mi nismo ništa namjerno provocirali. Nema potrebe za psovanjem mojih igrača, a ovo nije prvi put da se to dešava, i prošli put je bilo slično. Ja sam to progutao s obzirom da ne znam zbog čega smo vrijeđani, možda jer smo pobijedili dva puta u Bijeljini, ali mi smo takav klub. Naravno da će vjerovatno biti milion negativnih komentara na račun Radnika nakon ovoga. Poštujemo Sarajevo, cijenimo, ali neću nikom dozvoliti da psuje mojiim igračima – kategoričan je trener našeg tima Malden Žižović.