Vjerujem da ćemo uz pune tribine ostvariti prednost pred revanš u Elbasanu, poručio je Mladen Žižović, šef Stručnog štaba banjalučkog Borca, za RTRS, pred meč prvog kola kvalifkacija za Ligu šampiona, kada Borac u srijedu od 21.00 čas dočekuje šampiona Albanije Ignatiju.

– Možemo biti zadovoljni kompletnim pripremama. Najvažnije da nismo imali povreda. Mali je period, dosta promjena, ali moramo sve to nekako uklopiti. Teško je očekivati da za 3-4 nedjelje dovedete formu u optimalno stanje. Međutim, u tri kontrolne utakmice pokazali smo dosta dobrih stvari, ali ima tu još svakako dosta prostora za napredak – naglasio je Žižović.

Optimizma pred duel na Gradskmom stadionu ima i te kako.

– Vjerujem da ćemo preskočiti prvu prepreku. Mi uvijek imamo predrasude o takvim zemljama. Oni su napravili pet arena, reprezentacija im je igrala na EURO, Ignatija je najbolji klub. Ipak, kao i svi imaju i mane, i vjerujem da ćemo uz pune tribine ostvariti prednost pred revanš u Elbasanu – poručio je Žižović.

Žižović je kao igrač proveo tri sezone u dresu Borca, visoki su ciljevi i u novom šampionatu.

– Prvenstvo je još daleko, ne razmišljamo ali svakako je cilj da odbranimo titulu. Ipak, sada je prioritet Evropa. Mislim da je ovo istorijska utakmica, jer u slučaju prolaza imamo ispred sebe dosta evropskih utakmica – rekao je Žižović.

Borac u prvom kolu Premijer lige BiH u derbiju kola dočekuje Velež.