Prvo pa muško!

Marko Ćopić, dojučerašnji golman Crvene zvezde i prva akvizicija novogradske Slobode u ljetnom prelaznom roku ujedno je i najzvučnije pojačanje do sada, kada su u pitanju prvoligaši Srpske.   

Mladi 20-godišnji čuvar mreže prvi je igrač nekadašnjeg evropskog šampiona koji je prešao u klub sa “Mlakvi”, sa kojim je potpisao jednogodišnji ugovor. Poslije šampiona Srbije, koji ga je slao na pozajmice u Grafičar, somborski Radnički i Torlak, Ćopić Slobodu vidi kao idealnu odskočnu dasku za napredak u karijeri. U razgovoru za “Glas Srpske” otkrio je kako se odlučio za dolazak u Republiku Srpsku. 

– Poslednjih godinu dana nisam imao utakmica, jer sam stalno bio uz prvi tim Zvezde, a znate kakva je tu konkurencija. Jako se teško izboriti za pravu šansu. Imao sam sezonu u Grafičaru, koja je bila vrlo uspešna, posle toga sam imao još neke pozajmice i onda se otvorila prilika da dođem u Novi Grad. Predsednik Mladen Bosančić mi je izneo zanimljiv plan. Svideo mi se projekat koji mi deluje kao prava prilika za napredak. Moj agent i ja smo posle svega što smo čuli, odlučili da dođem u Slobodu. Verujte, nemam problem, meni je svejedno Sloboda ili Crvena zvezda, ja sam profesionalac. Dolazim tu da pomognem klubu, kao i on meni, odnosno da zajedno napravimo veliki uspeh. Napadamo najvišu poziciju. Mislim da ćemo biti najveći favoriti za prvo mesto. Iskreno, ne poznajem toliko ligu, pogledao sam samo ko igra. Ima jako dobrih timova i veoma je teška, ali opet kažem verujem u svoj tim – istakao je Ćopić.

Marko u Novi Grad dolazi sa šampionskim pedigreom, jer je sa matičnim klubom u svim mlađim kategorijama, uključujući i prvi tim, osvojio sve što se moglo osvojiti. 

– Od petlića pa sve do prvog tima osvajao sam šampionske titule. I posle, u prvom timu, sam osvojio i Kup, odnosno duplu krunu. Retko ko može time da se pohvali i posebno sam na to ponosan. Inače, već sa 16 godina sam priključen prvom timu i od tada sam bio sa njima sve vreme. Nisam bio ni svestan šta mi se desilo i koliko je to velika stvar. Još jednom veliko hvala Dejanu Stankoviću, jer je on u meni prepoznao nešto, priključio me je prvom timu. Dao sam sve od sebe da opravdam njegovo poverenje – zaključio je Ćopić. 

Ćopić je u Crvenoj zvezdi radio sa odličnim, reprezentativnim golmanima, kao što su Milan Borjan i Omri Glazer. Ipak, jedno ime posebno izdvaja. 

– Lično sam najviše naučio od Zorana Popovića, a da ne govorim o drugim momcima, kao što su Milan Borjan ili sada Omri Glazer. To su sve veliki profesionalci i ozbiljni golmani. Svaki mladi čuvar mreže može od njih mnogo da nauči, pre svega kako bi golman trebalo da se ponaša i da radi – rekao je Ćopić.