Mladi stručnjak na klupi Slobode Mladen Žižović prezadovoljan je startom sezone i smatra da je razlog dobrih igara i rezultata Tuzlaka dobra selekcija igrača po završetku prošle sezone.

Ekipa sa “Tušnja”, do dolaska Žižovića, bila je jedan od kandidata za selidbu u niži rang da bi potom zaigrala mnogo bolje i nekoliko kola prije kraja šampionata i teoretski obezbijedila opstanak. U ovoj sezoni prava renesansa i u prvih pet kola osvojeno je čak 13 bodova, a Sloboda se nalazi na liderskoj poziciji.

– Napravilo smo dobru priču na kraju prošle sezone, kada smo zadržali grupu igrača takmičarski nastrojenih i karakternih, željnih uspjeha i dokazivanja. Pokazalo se to kao pravi potez, jer je već sada jasno da nismo pogriješili. Uslijedio je dobar trenažni proces tokom priprema, jaki rivali u kontrolnim mečevima i rezultati su vidljivi na početku sezone – naglasio je Žižović.

Smatra da su su Tuzlaci igrački slabiji nego prošle sezone.

– Napustilo nas je 16, a došlo samo pet fudbalera, koje smo dovodili ciljano. Nažalost, na većinu njih ne možemo još da računamo, ali se nadam da će uskoro biti potpuno spremni za sva iskušenja – nastavio je Žižović.

U posljednjem susretu Tuzlaci su kao gosti savladali Velež sa 2:0, golovima Dženisa Beganovića u 27. i Saše Maksimovića u 67. minutu.

– U fantastičnoj smo seriji, pet kola ne znamo za poraz, što Sloboda u bližoj prošlosti nije imala. Pokazali smo htijenje i kvalitet, iskoristili umor Veleža od evropskih utakmica. Više smo željeli pobjedu, imali smo malo i sreće – realno je analizirao susret protiv Mostaraca Žižović.

U narednom kolu na “Tušanj” stiže Sarajevo, koje iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.

– Idemo da se nadigravamo sa svima. Nekad će da nas posluži rezultat, nekad neće. Bitan je ambijent u klubu i rad i sistem koji trenutno funkcioniše – dodao je Žižović.

Poslije poraza od Slobode na stadionu “Rođeni” predsjednik Veleža, Šemsudin Hasić,  se povukao sa mjesta prvog čovjeka kluba, koji je poručio da je vrijeme da se povuče i zauzme poziciju na mirnijem dijelu tribine.

“Glas Srpske”