Iako je Gradiška nedavno dobila status grada, u čaršiji onoj fudbalsoj sve se zna! A, ona kaže da je Jedinstvo iz Žeravice definitivno odustalo od Pve lige Srpske, a to će obrazložiti nedostatkom mlađih kategorija. Međutim, problem ostaje! Jedinstvo je ubjedljivo prvo, Šamački Borac je odustao od bilo kakve pomisli da ide u viši rang ukoliko to ne obezbjedi na zelenom terenu, a od toga je trenutno miljama daleko.

I u Žeravici ima sve više nezadovoljnih, jer cijela ekipa zna da su igrali sezonu” ubudale”, ali još uvijek ekipu na okupu drži trener Savić, koji ima veliki autoritet. Koliko će još u tome uspjeti vidjećemo, a nove muke po sastav iz Žeravice dolaze već za vikend, jer im u goste stiže Sloboda iz Novog Grada, ubjedljivo najlošija ekipa u ligi, ali i dalje u ravnopravnoj borbi za opstankom.

Hoće li sportski centar “Drago Kovačević” svjedočiti velikoj lakrdiji, gdje bi se bodovi trebali prepustiti timu iz Novog, ili će biti sve pošteno, a to znači pobjeda Jedinstva možda i dvocifrenom razlikom, neznaju još uvijek niti u Žeravici.

Očigledno da je Mile Kovačević zagrizao jabuku kojoj nema kraja, i da će teško razmrsiti ono što je sam zamrsio, a nagovještaji ovakvih “čudnih” utakmica stižu iz svih krajeva Srpske.