Kada je nešto dobro i daje rezultate to ne treba mijenjati!

Te parole se “ko pijani plota” drže u Željezničar Sport team, klub koji je već sada postao poznat na daleko sa idejom da iz vlastitih redova stvaraju igrače, i da je mladost uvijek u pravu!

Tako je bilo i u Modriči, gdje je Željina lokomotiva na startu proljeća zabilježila vrijednu pobjedu (0:1), kojom je sebe vinula u sami vrh, a domaćina u velike brige oko opstanka.

Nije ništa novo da je u zapisniku od mogućih 20 imena čak 18 bilo ispod 21 godine, a preostala dva imaju po 22 ljeta!

Međutim, ovaj put nadmašili su i sami sebe, jer su u timu imali čak trojicu 17-ogodišnjaka, od čega dva startera.

Miloš Bajić (21. januar 2006) postigao je pobjednički gol u 47. minutu, a pored toga treba naglasiti da je u odbrani, koja mu je primarni zadatak posao obavio besprijekorno.

Golman Luka Gajić (11. april 2006) ponovo nije primio gol! Do sada je stajao na četiri utakmice među stativama, i primio je samo jedan pogodak i to u sudijskoj nadoknadi na gostovanju kod Slavije. Gotovo nevjerovatni podaci za jednog 16-ogodišnjaka.

Treći biser sa “Predgrađa” je Simon Mišić (19. juli 2006), koji je na stadionu “Dr Milan Jelić” ubilježio debitantste minute u seniorskoj konkurenciji, i odradio ih odlično.

Nema sumje da brod koji odlično sa klupe vodi Branislav Krunić, a njime kormilari Radomir Popović sa svojim saradnicima veoma dobro zna gdje se zaplovio i u koju luku želi da se iskrca jednog dana. Željina roba najtraženija je na ovim prostorima, što zbog mladosti, što zbog politike koja je jedina ispravna, ona fudbalska……