Fudbaleri Borca proljeće su otvorili remijem na “Pecari”. Iako je na poluvremenu sve izgledalo bajkovito (0:2), u drugih 45 minuta sastav Širokog Brijega pritisnuo je banjalučane, koji su na kraju branili bod, i osvojili ga (2:2).

Na utakmici u zapadanoj Hercgegovini je bio i predsjednik klub Vico Zeljković, koji je za naš portal prokomentarisao posljedna dešavanja u Platonovoj:

-Možemo i moramo biti zadovoljni sa ovim bodom. Ciklus od četiri paklene utakmice otvorili smo remijem na “Pecari”. Tu smo u igri, i sada se okrećemo prvom narednom rivalu, a to je Sarajevo – naglasio je Zeljković.

Očekujem pun Gradski stadion, koji će nam pomoći da dođemo do tri boda

A, očekivanja pred derbi sa “bordo” timom su velika:

– Vjerujem u pobjedu i svim srcem nadam joj se! Prvenstveno zbog naših vjernih navijača. Jedan od osnovnih ciljeva kada smo započinjali ovu priču bio je da vratimo publiku, a to možeš samo dobrim igrama na terenu. Blizu smo toga. Očekujem pun Gradski stadion, koji će nam pomoći da dođemo do tri boda – poručuje prvi čovjek “crveno-plavih”, a onda oprezno ističe ko u subotu stiže u Banjaluku:

Kada izađe njihovih i naših 11 na teren, izuzev publike i onog grba što nosimo na dresu, sve je na strani gostiju….

– Moramo biti svjesni da smo mi u procesu stvaranja tima tek od ljeta, a oni imaju sistem koji traje godinama unazad. Uostalom, zato i jesu šampioni. Isto tako, Sarajevo u ovom trenutku ima duplo veći budžet od Borca. Dakle kada izađe njihovih i naših 11 na teren, izuzev publike i onog grba što nosimo na dresu, sve je na strani gostiju. Međutim, rekao sam da sam optimista. Dakle, u subotu smo poslije pobjede egal sa Sarajevom na tabeli – zaključio je Vico Zeljković.