Vico Zeljković, predsjednik FS BiH, komentarišući istragu o navodnom nezakonitom poslovanju i navodnim spornim ugovorima u FS BiH koje sprovodi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), izjavio je da je rad Saveza zakonit i transparentan.

– Tu nema ništa sporno. To je stara priča već nekoliko mjeseci. Sada je neko uslikao dokumentaciju, dao medijima – kategoričan je Zeljković.

On je podsjetio da je FS BiH Udruženje građana koje 100 odsto prihoda ostvaruje od UEFA i FIFA, te sponzora.

– Nema ni jedne KM državnog novca, tako da je ta cijela priča koja se želi predstaviti na neki pogrešan način, zapravo glupost i nebuloza. Sve se radi po procedurama, sve je pokriveno pravilnicima i ne želim trošiti energiju na te stvari – rekao je Vico Zeljković.

SIPA od FSBiH zatražila svu dokumentaciju za Marka Miličića!

Riječ je navodno o ugovorima u vezi sa navodnim zloupotrebama službenih ovlaštenja uposlenika FS BiH, te je zatražena dokumentacija i objašnjenje pod kojim su uslovima zaposlene tri osobe. Radi se o Vasi Mijoviću, direktoru marketinga i komunikacija u FS BiH te Rijadu Proliću. Obuhvaćen istragom je navodno i angažman savjetnika Vice Zeljkovića, predsjednika BH kuće fudbala, Marka Miličića. Zatražene su i novčane uplate, odnosno dokazi koji to potvrđuju, a koje je Savez izvršio na račun Miličića, kao i dokumenti odluka Izvršnog odbora ili drugog tijela Saveza o njegovom angažovanju. Predmet istrage navodno je i lista osoba koje su putovale sa reprezentacijom BiH na utakmice u Finsku i Dansku 2021. godine, kao i dokumentacija u vezi izgradnje terena sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu, Mostaru i Ilijašu. Ove navode Zeljković je takođe komentarisao navodeći da su zaposlenja obavljena na osnovu Konkursa i procedura koje su ispoštovane.

– Sve je urađeno na osnovu internih pravilnika i procedura i nema mjesta bilo kakvoj priči o bilo kakvim nepravilnostima. To se odnosi i na savjetnike. Mi nismo državna institucija, ne trošimo državni novac kako to neko želi predstaviti, jer su to možda neki navikli da rade, pa sada nama pokušavaju to nametnuti ili prebaciti – naglasio je Zeljković.

On je najavio sjednicu Skupštine FS BiH 19. aprila na koju su dolazak potvrdili predstavnici FIFA i UEFA te predsjednici nekoliko nacionalnih saveza.