Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) traži od FS BiH da dostavi određene dokumente u vezi sa navodnim zloupotrebama službenih ovlašćenja zaposlenih!

SIPA je prije nekoliko sedmica od Saveza zatražila dokumente vezano za zapošljavanje tri lica u FS BiH, a to su Vaso Mijović, direktor marketinga i komunikacija, Rijad Prolić i Marko Miličić koji je savjetnik predsjednika Vice Zeljkovića, piše N1.

Traži se i odluka ili drugi akt Izvršnog odbora, ili drugog tijela Saveza o Miličićevom zaposlenju ili angažovanju.

Državna agencija za istrage i zaštitu takođe želi na uvid izvještaje koje je pisao sam Miličić, a koji imaju veze sa njegovim angažmanom u FS BiH, kao i sve novčane uplate koje je Savez izvršio na njegov račun.

Iz saveza bi trebalo da pojasne na osnovu čega je određen novčani iznos za poslove intelektualnog rada, te zbog čega je savez pristao da Miličiću isplati sve “dodatne troškove”, u koje su uračunati svi procijenjeni troškovi koji se navode u Miličićevom ugovoru.

SIPA želi listu osoba koje su putovale sa reprezentacijom BiH na utakmice u Finsku i Dansku 2021. godine.

Pripadnici SIPA takođe žele odgovore i dokumentaciju vezanu za troškove u hotelu Swiss u Sarajevu, odnosno sve uplate za sve osobe koje su tamo odsjele na račun FS BiH.

I na kraju inspektori SIPA žele kompletnu dokumentaciju vezanu za gradnju terena sa vještačkom travom u Krupi na Vrbasu, Mostaru i Ilijašu.