Vico Zeljković, predsjednik FK Borac, danas je u kancelariji Područnog fudbalskog saveza Banjaluka predao spisak 17 klubova iz područja, koji podržavaju njegovu kandidaturu za predsjednika PFS!

-Tačnije na spisku ima 17 klubova, a 16 potpisa, jer iz tehničkih razloga nemamo pečat FK Karanovac, i predsjednika Bobija Stanarevića, čiju apsolutnu podršku imam i on se nalazi u mom timu. Kao što znate za pokretanje procedure Vanrednih izbora potrebno je 15 potpisa. Smatram da u ovom trenutku imam apsolutnu većinu da dobijem izbore, jer podrška ovih klubova to mi garantuje. Da ne bude zabune, da ima klubova koji su protiv mene, oni koji nisu na spisku, nisu još uvijek kontaktirani, a biće u narednim danima, jer kao budući predsjednik vodiću jednaku brigu o svim klubovima  – istakao je Zeljković.

On poručuje da bez obzira na datum Izborne Skupštine 12. oktobra, potpisi su garancija da se Skupština održi u narednih 30 dana, kako sa te strane ne bi dolazilo do manipulacije.

-Želja je da Područni savez dignemo na jedan viši nivo i da u organima FSRS i FSBiH Banjaluka proporcionalno igra važnu ulogu, što do sada nije bio slučaj. Mojim izborom garantujem sponzora koji će svim klubovima od Područne do Prve lige RS smanjiti troškove službenih lica za 50 odsto! Druga važna stavka je infrastruktura, koja je moramo to priznati u očajnom stanju u većini klubova. Naravno, potrebno je mnogo toga uraditi, ali to će biti neki fokus u mom radu u narednom period.

Već sada je izvjesno da će Vici Zeljkoviću na crtu izaći Dragomir Ilić.

-Pokušaću još jednom sjesti sa Dragomirom, i ponuditi mu adekvatno mjesto u okviru saveza koje Krupa zaslužuje, jer je poslije Borca klub broj dva u području. Naravno, on ima pravo za kandidaturu, ali mislim da je vrijeme da prekinemo sapunicu “dinastije Ilić”, i da u PFS vidimo neka nova lica i da se puste da pokažu šta znaju i mogu –poručio je Vico Zeljković.

Pored fokusa na PFS Banjaluka, on ističe da će u ponedjeljak boraviti u Beogradu u zvaničnoj posjeti FK Crvena Zvezda.

-Dan pred spektakl sa Napolijem delegacija Borca biće gost generalnog direktora Zvezdana Terzića, moram da naglasim u zvaničnoj posjeti Crvenoj zvezdi! Idemo kod sportskih prijatelja da vidimo, učimo, kupimo poteze i pokušamo sve to dobro kopirati i za nas, a naravno i dogovoriti saradnju u obostranom interesu dva najveća Srpska kluba s obje strane Drine –poručio je Zeljković.