Samozvani ”Inicijativni odbor” koga čine Momir Širko, Dragan Mejakić, Željko Vukić  sazvao je i održao u službenim prostorijama Područnog fudbalskog saveza Banja Luka “Sabor sudija i kontrolora suđenja Grada Banja Luka”.

U pozivu koji je za Sabor uputila trojka predvođena hrvatskim državljanom Momirom Širkom, naveo je da je dobii informaciju o mapi puta koju treba ispuniti kako bi banjalučke sudije ostvarile neustavno oduzeta prava na rad na način na koji su ta srbima ukidana u Banja Luci dolaskom na vlast Pavelićevih ustaša.

Za razliku od Pavelićeve vlasti koja je objavljivala zabranu na rad i biološki opstanak, Kovačevićeva fudbalska vlast zabranu na rad a samim tim i biološki opstanak, je uvela bez objave.

Momir Širko je umjesto Skupštine sazvao Sabor sudija, kako je zvaničan naziv u voljenoj Hrvatskoj čiji je Širko državljanin.  Bivši oficir vojne bezbjednosti tvrdi da je žalosno što je predvodnik rušenja nečega pozitivnog kod Srba Momir Širko koji je tokom rata u mjestu rođenja i življenja bio, i te kako bezbjednosno interesantna i praćena ličnost.  Najbolje o Širku znaju oni koji su pratili aktivnosti  ”Otporaša” i još više plaćenih stranih tako zvanih nevladinih organizacija.

Rame uz rame na Saboru se našao sa trojcem i isti najžešće podržavao, Dragan Petrović koji je jedini banjalučki sudija koji sudi zahvaljujući utjecajnom pokretu  ”Otpor” čiji je bio aktivista sa kolegom  Momirom Širkom.

Širko nije do kraja razobličen ali upućeni tvrde da je bio od početka rata bezbjednosno interesantan vojno obaviještajnim službama kako na području RSK tako kasnije na drugim područijima kretanja. Postoje sumnje  da Širko priprema djelovanje u okviru aktivnosti koje finansira i tokom izbora priprema jedna strana nevladina organizacija ili pokret ”Otpor”.

Sadržaj poziva koji je samoizabrani sudijski čelnik Momir Širko uputio  sa ličnog maila, svim kolegama u namjeri da ih okupi, potvrđuje nezakonito djelovanje, aktivnosti i namjere ovog ”Otporaša”  koji je dugogodišnji odlično plaćeni saradnik stranih nevladinih organizacija koje od počatka rata djeluju na prostoru bivše SFRJ.

Evo šta je i kako to Širkovo ”mazanje očoiju” sinoć  otpočelo i izgledalo :

Од: Momir Sirko
Datum: četvrtakк, 13. septembar 2018.
Naslov: Sudijski Sabor

Poštovane kolege,

U svjetlu dešavanja oko nedelegiranja sudija i kontrolora sa lista Prve, Druge i Regionalne lige Zapad i riješenja nastale situacije,  dobili smo informaciju da je neophodno formirati Udruženje fudbalskih sudija i kontrolora suđenja Grada Banja Luka jer još uvijek nije ugašen Gradski fudbalski savez Banja Luka.

Prvi korak koji se treba obaviti je formiranje Skupštine i organa Udruženja. Kako bi bili efikasni i pragmatični pozivam vas da prisustvujete Saboru sudija i kontrolora suđenja koji će se održati 13. septembra 2018. godine, odmah nakon zakazane edukacije, na kojoj će se izabrati delegati i zamjenski delegati Skupštine Udruženja fudbalskih sudija i kontrolora suđenja Grada Banja Luka.

 

Inicijativni odbor Sabora

Momir Širko, Dragan Mejakić, Željko Vukić