Područni fudbalski savez Gradiška proslavio je značajan jubilej, 20 godina svog samostalnog bitisanja, poslije razdruživanja sa dotadašnjima partnerima Banjalukom i Prijedorom.

Za 20 godina ovaj savez izrastao je u jedan od najorganizovanijih ne samo, na području Republike Srpske, već i cijele BiH, a tvore ga Gradski savezi Gradiške i Laktaša, te opštinski Prnjavora i Srpca.

– PFS Gradiška je zaista stub fudbala Srpske. Toliko dobrih klubova, igrača, trenera, dolazi iz ovog kraja. Jednostavno nepresušni izvor talenata. I infrstruktura na mnogobrojnim stadionima je iznad prosjeka ostatka Srpske, ali opet nedovoljna da pratimo Evropu, pa će to biti naš segment, na kojem ćemo aktivirati i očvrstiti našu saradnju. Pored Gradiške, kao što znate teren sa vještačkom travom imaće i uskoro i Laktaši, što znači da će dva terena sa ovog područja biti pokriveni za nesmetan rad svih kategorija tokom cijele godine – naglasio je Vico Zeljković, predsjednik FSRS, koji je prisustvovao svečanosti u Gradišci.

Plaketom za doprinos i razvoj fudbala na ovom području uručio mu je Miloš Brkić, predsjednik PFS Gradiška.

– Naš savez ima svoj prepoznatljiv obris unutar fudbala Republike Srpske, i želja nam je da tako i ostane. Ono što je naša želja jeste da kao područje imamo premijerligaša, ali isto tako svjesni smo teškog finansijskog momenta, koji sigurno otežava rad svim klubovima, pa to treba da nam bude želja, koju ćemo ostvariti u nekom narednom periodu, a ne da bude kamen spoticanja bilo kojem klubu. Ponosni smo i na naše niželige, Područnu i Gradsku, koje su po kvalitetu, i posjećenosti sigurno iznad rangova u savezima u okruženju. Veliku podršku imamo i u rukovodstvu FSRS na čelu sa Vicom Zeljkovićem. Javan i transparentan rad kancelarije FSRS sigurno se osjetio na svim poljima. Uvijek može bolje, ali moramo svo zajedno biti zadovoljni i do sada urađenim – naglasio je Brkić.