Prije nekoliko dana u Trofejnoj sali na Gradskom stadionu održan je neformalni sastanak velikog broja klubova s banjalučke regije, a tema je bila suspenzija Draška Ilića, predsjednika PFS Banjaluka od strane FSRS. Inicijator sastanka bio je FK Borac, a njegov predsjednik Vico Zeljković ističe da u toj inicijativi nema ništa loše.

-Bilo je prisutno preko 20 predstavnika klubova. Razgovarali smo, pričali kako i šta dalje, i svi smo složni da je ovo neodrživa situacija. Ispašta banjalučki fudbal, i moramo to prevazići. Sve što radimo, apsolutno nije usmjereno protiv Draška Ilić, a opet nismo ni “slugani” Mile Kovačevića, kako nas neki nazivaju. Isključivo želimo kroz institucije vratiti banjalučki fudbal tamo gdje mu je mjesto. Ovim do sada nije bio takav slučaj – kaže Zeljković.

On dodaje da je obavio razgovore sa velikom većinom klubova iz Područja:

-U toku je procedura sakupljanja potpisa za Vanrednu Skupštinu, gdje je potrebno najmanje 15 potpisa delegata za tako nešto. Ja ću ispred Borca biti kandidat za mjesto predsjednika, ali naravno da to nije jedina opcija, ko god smatra da ima kapaciteta, i podršku klubova može mi izaći na crtu. Čak, šta više, bolje je da nas ima više. Još uvijek nismo kontaktirali neke klubove, poput mrkonjićke Slobode, Gorice, BSK-a….ali to ne znači da ih je neko precrtao, već jednostavno nismo imali vremena za sve. Ovo je tek početak neke, nadam se uspješne priče. Razgovarao sam sa čelnicima Krupe, i sa te strane siguran sam da neće biti problema. Borac je najveći, najjači i najpopularniji klub ne samo Banjaluke, već i regije, pa i Republike Srpske, i kao takav mora značajanije učestvovati u kreiranju politike, kako na nivou područja, tako i u FSRS, pa i na kraju u FSBiH. Nismo još uvijek zaokružili priču oko izbora, ali mogu obećati da će biti nekih promjena, kada su u pitanju klubovi, pokušaćmo im olakšati egzistenciju smanjenjem kotizacija, odnosno troškovima službenih lica. Najvažnije da sve strane shvate, u ovoj priči ne želimo biti protiv Draška Ilića, ali nećemo “duvati niz vjetar” Mili Kovačeviću. S tim sam sve rekao – zaključio je Zeljković.