Vico Zeljković, aktuelni predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, na Izbornoj Skupštini NFSBiH izabran je za novog predsjednika NFSBiH!

Za njega je glasalo 57 delegata, od istog broja prisutnih! Tačnije bilo je 59 delegata, ali dva listića su bila nevažeća.

Na taj način Zeljković je postao tek drugi predsjednik zajedničkog saveza iz Republike Srpske, poslije smrti Milana Jelića.

Zeljković je bio četiri godine u FK Borac, gdje je dvije godine proveo na čelu kluba, koji je sa njegovim dolaskom isplivao iz silnih problema, i krenuo ka Evropi, gdje je i prošlog ljeta završio. U međuvremenu očišćeni su milionski dugovi, tako da je sada FK Borac i više nego stabilan premijerligaš, i perjanica sporta Republike Srpske.

Zeljković je jedno vrijeme bio i predsjednik PFS Banjaluka, popunivši vakum poslije suspenzije FSRS tadašnjeg predsjednika Draška Ilića. Tu funkciju predao je Darku Ljubojeviću, jer je postao predsjednik FSRS, i to jednoglasno smijenivši na taj način Milu Kovačevića, koji je 13 godina predvodio FSRS.

Zeljković je prešao sve fudbalske stepenice, i nema sumnje da će na pravi način odgovoriti na sve izazove koje bude imao u NFSBiH, a njih neće biti malo. U naredne četiri godine rješavaće ih Zeljković……