Golmani su kao vino što stariji to bolji!

Takvi primjeri nam stižu i sa terena širom Srpske, a mi smo izabrali četvorku, koja je ostavila veliki trag na zelenim terenima, pogotovo u svojim klubovima. Zajedno imaju 181 godinu, ali još uvijek plijene svojim duhom, ali i golmanskim vještinama, koje nisu male!

Najstariji dolazi iz Jedinstva Brodac, drugoligaša sa Istoka, a na njegovim vratima stoji dobro poznato ime, Siniša Janjić, koji je i sa 51 godinom ovog vikenda stajao na golu svog kluba iz Semberije. Tu je i trener, bio je i sudija, potom kontrolor, ali najveća ljubav su svakako golmanske rukavice.

Ne smije se zaboraviti ni Dejan Plisnić, koji sada kormilari Tekstilcem iz Dervente, ali je još uvijek i zvanično u zapisniku za utakmice, zlu ne trebalo, kako sam kaže. Plisnić ima 47 godina, i drži brojne rekorde na terenima Srpske, ali i BiH.

Među staive se vratio i Zorn Mrmi Mijić, i to na gol svoje prve ljubavi dubičkog Borca. Prevashodno, on je zadužen za rad sa golmanima, ali i dalje je u zapisniku, pa neće biti čudno ako ugrabi i još koji minut na golu Borca. Mijić ima 42 godine, a pored golmanske karijere, poznat je i po brojnim humanitarnim akcijama, odlikovan je za svoj rad više od 50 puta.

Najmlađi, među četvorkom je Asmir Avdukić, sa 41 kukom na leđima, golman Željezničar Sport team, koji je tu, uvijek u zapisniku, a svoje mjesto među stativama prepustio je supertalentovanom Nikoli Ćetkoviću, a Avduka prije svega ima zadatak da brusi nove naraštaje golmana na “Predgrađu”.

Sportski život, svakodnevni treninzi, volja i upornost rezultat je dugih karijera posebno golmana. Na mlađima svijet ostaje, ali je lijepo je i vidjeti ovu četvorku među stativama. Neka traju dugovječno, a neka stižu i neki novi klinci……