Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković izjavio je danas, nakon sastanka sa funkcionerima Područnog fudbalskog saveza Gradiška,  da će na području Gradiške ove godine biti izgrađena dva fudbalska terena sa vještačkom travom.

Zeljković je rekao da je već ranije dogovoreno da će Fudbalski savez BiH i grad Gradiška zajdničkim sredstvima izgraditi teren sa vještačkom travom kod Gradskog stadiona u Gradišci, te da će ovaj teren biti završen vjerovatno tokom ljeta.

Nadam se da će Područni savez Gradiška i dalje imati predsjednika sa kojim će krovni savez imati dobru saradnju, naglasio Zeljković

On je dodao da je prije posjete Područnom savazu Gradiška razgovarao sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem, sa kojim je dogovorio da se u narednom periodu odredi lokacija na području Gradiške gdje će do kraja godine biti izgrađen još jedan teren sa vještačkom travom, koji će zajednički graditi Fudbalski savez Republike Srpske i grad Gradiška.

Zeljković je sa predsjednikom Područnog saveza Gradiška Milošem Brkićem, potpredsjednikom i generalnim sekretarom ovog saveza, Ilijom Gigovićem i Zoranom Vujatom, razgovaro o mogućnostima kako da se pomogne kolubovima i oslobodi ih kotizacija za takmičenje i troškova službenih lica na utakmicama.

– To će biti jedan od glavnih zadataka u narednom periodu, uz obezbjeđanje boljih uslova na stadionima i izgradnju fudbalskih terena sa vještačkom travom – rekao je Zeljković.

On je zaključio da Područni fudbalski saveza Gradiška treba i dalje da ostane među vodećim područnim savezima u Srpskoj.

– Razgovarali smo i o predstojećim izborima u Fudbalskom savezu Republike Srpske, te opštinskim, gradskim i područnim savezima. Nadam se da će Područni savez Gradiška i dalje imati predsjednika sa kojim će krovni savez imati dobru saradnju, zbog čega ću dati podršku dosadašnjem predsjedniku Brkiću, da obnovi mandat na toj funkciji – dodao je Zeljković.

Govoreći o proteklim dešavanjima u Fudbalskom savezu Republike Srpske, Zeljković je istakao da to što je bivši predsjednik Mile Kovačević iz Gradiške i što nije dobio većinsku podršku delagata iz gradiškog saveza neće imati uticaja na dalju saradnju, što govori i činjenica da će Fudbalski savez Srpske prvi teren sa vještačkom travom donirati upravo Gradišci.

Predsjednik Područnog fudbalskog saveza Gradiška Miloš Brkić zahvalio je Zeljkoviću na podršci i najavi izgradnje terena sa vještačkom travom, što će obezbjediti bolje uslove za klubove i razvoj omladinskog fudbala.

Izbori u opštinskim i gradskim fudbalskim savezima trebali bi da budu završeni do kraja aprila, u područnim savezima do kraja juna, u septembru će biti održani izbori u Fubalskom savazu Republike Srpske, a do kraja godine u Fudbalskom savezu BiH.