Titula najboljeg sportiste u 2019. godini u Kozarskoj Dubici prije mjesec dana otišla je u ruke fudbalera dubičkog Borca Stefana Tomaša.

Stefan je rođen 2. avgusta 1992.godine, a sa pet godina došao je na prvi fudbalski trening, upravo na Borčev stadion.

-Tada je trener Borca bio Vlado Kotur. Fudbal sam tada doživljavao kao igru, ali kako je vrijeme prolazilo, sve sam shvatao ozbiljnije i počeo predanije trenirati – prisjeća se Tomaš.

U dosadašnjoj karijeri igrao je pored Borca, za Kozaru iz Gradiške, zatim za tim iz Krupe na Vrbasu, potom ponovo za Kozaru, nakon čega se vratio u dubički Borac za koji nastupa već godinu i po.

-Prošle sezone ostvario sam 27 pogodaka,ove sezone  do sad 13, i nadam se da ću istim tempom i nastaviti. Nagrada za najboljeg sportistu mi znači mnogo, jer pokazuje da se stvari u klubu odvijaju u dobrom pravcu što potvrđuju i naši sjajni rezultati – rekao je  Tomaš.

Kaže da treniraju ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, a subotom su utakmice.

U ovoj ekipi vlada harmonija, i jako sam zadovoljan što sam igrač ovog tima. Igram na poziciji ofanzivnog napadača, i uglavnom sam do sada igrao na toj poziciji –kaže Tomaš.

Mi smo ponosni na njega, naglašava predsjednik Topić

Za sadašnjeg trenera Borca kaže da je veoma važna karika za klub, jer je jako dobar čovjek i mentor uz kojeg su svi napredovali.

Predsjednik Uprave kluba Rodoljub Topić  izjavio je  da klubu mnogo znači titula koju je Tomaš osvojio ove godine, jer ova nagrada dugo nije pripala fudbaleru Borca.

-Najbolji strijelac u trećoj ligi, među najboljima i u drugoj ligi – pokazuje kvalitet ovog igrača. Mi smo na pragu Prve lige što nam je bio i cilj, nadamo se da ćemo do kraja ove polusezone ostati na prvom mjestu i zasigurno će Tomaš dati veliki doprinos kao što je bilo i u prethodnoj polusezoni. Uglavnom,mi smo ponosni na njega – rekao je Topić.

-Stefan Tomaš je veliki talenat iz Dubice, njegov doprinos je veliki jer je jedan od glavnih igrača i strijelac, a njegov učinak bi bio i veći da nije imao nekoliko povreda na terenu. Igrači poput njega danas su kao „suvo zlato“- kaže trener ekipe Zoran Bujić.

Slično mišljenje o Tomašu dijele i njegovi suigrači.To potvđuje njegov kolega iz tima Siniša Radoja koji kaže da je Tomaš kvalitetan i provjeren igrač.

Iz klubova za koje je igrao donio je iskustvo, vratio se u svoju matičnu sredinu, ovdje je sada lider i predvodnik kluba i na terenu, i među igračima u svlačionici – ističe Radoja.