Iako je zakoračio tek u 11. godinu Miloš Jovićević, pretpionir FK Željezničar Sport team postao je mala fudbalska zvijezda. A, od ove jeseni teren na “Predgrađu” zamjeniće onim u sv Teleoptik, jer će od sada nositi “crno-bijeli” dres, Partizana!

Odlične igre Jovićevića na brojnim turnira širom regije nisu ostali neprimjećeni, uslijedio je poziv iz Humske, prvo da se prođu pripreme na Kopaoniku sa generacijom, a onda da se i pređe u redove Partizana.

– Registracija sa Partizanom je u proceduri. Miloš će preći u Beograd, gdje će nastaviti školu i naravno posvetiti se fudbalu – kaže otac Željko, koji će za početak biti sa Milošom u prestonici Srbije, a planirano je ako sve bude kako treba, da se u Beograd preseli i kompletna porodica.

–  Miloš je sa sedam godina počeo da trenira u OFK Sport team. Na prijedlog Branislava Krunića, tadašnjeg trenera u omladinskoj školi odlazi na probni trening u Partizan gdje je zadovoljio. Tada dogovaramo da Miloša dovozim u Beograd u skladu sa našim mogućnostima na treninge i utakmice kod trenera Zorana Tešovića. Zadnje dvije godine smo putovali svaki vikend za Beograd i vraćali se nedeljom noću u Banjaluku. Miloš je već ponedjeljkom bio prva smjena u školi što je je bilo jako naporno, ali njegova jaka volja da uspije sve je izdražala – priča Željko Jovićević.

U Partizanu će ga u toj generaciji trenirati Nikola Grubiješić i Dušan Mileusnić.

Tako sa “Predgrađa” odlazi još jedan talenat, koji će se brusiti u jednoj od najboljih omladinskih škola u Evropi.