Na otvaranju nove sezone na drugoligaškom Zapadu, dubički Borac igra fantastično i već je sada jasno da će igrati zapaženu ulogu u prvenstvu. Izabranici trenera Zorana Bujića poslije prvih pet kola jesenjeg dijela šampionata ne znaju za poraz, imaju ukupno 10 bodova – tri pobjede i jedan remi, a uz to u prvoj rundi Kupa Srpske demolirali su mrkonjićku Slobodu (3:8).

Da li ste zadovoljni dosadašnjim dijelom prvenstva ?

– I više nego zadovoljan jer igrali smo sa izuzetno kvalitetnim ekipama, a ostvarili smo pomalo i neočekivan rezultat.

Igra je bila efikasna?

– Igrom ekipe sam zadovoljan, ali kod pojedinaca ima još dosta prostora za napredak u igri tako da se mogu očekivati još bolje igre, dok se novajlije ukomponuju na pravi način. 

Može li  Borac do prvog mijesta, i toliko željene Prve lige RS? 

– Iskreno ne razmisljamo o tome jer smo tek ušli u Drugu ligu i nerealno bi bilo da istaknemo kandidaturu za prvo mjesto pored respektabilnih ekipa, koje su bez obzira na start, u ovom trenutku ispred nas. 

Kako Vam se čini liga?

– Kvalitetnijom nego što sam pretpostavljo i velika je šteta što ekipe Slobode iz Novog Grada i Proletera nisu na nivou renomea tradicije tih klubova, jer to je nešto što nedostaje ovoj ligi da bi bila kvalitetnija i neizvjesnija, kao nikad do sada.

Ko su po Vama glavni favoriti za osvajanje prvog mijesta?

–  Slogi iz Doboja dajem blagu prednost u odnosu na Borac Šamac koji je malo lošije startovao, ali po meni te dvije ekipe su glavni favoriti.  Takođe, sastavima Jedinstva, Laktaša i Slobode Mrkonjić Grad previđam visok plasman.

Kakav Borac može očekivati u nastavu prvestva?

– Uigrani nego sada, jer je dosta igrača je došlo pred sam početak prvenstva.  Pan jeda sklopimo ekipu ove godine, i da pokušamo sledeće sezone napasti prvo mjesto. 

G. Popović