U novu sezonu Željezničar Sport team ulazi sa dva cilja. Prvi i osnovni je afrimacija mladih igrača, dok im je želja da u prvenstvu Republike Srpske i dalje budu u vrhu tabele.

U klubu kažu da trenutno ne gaje prevelike ambicije, prvenstveno zbog njihovog budžeta, ali da žele da nastave da “guraju” svoju priču, koja se godinama unazad pokazala kao dobra. 

– Naš cilj je da što prije dovedemo igrača na taj nivo da prevaziđe ovu sredinu i ode u neki premijerligaški klub, ili neki klub izvan države. U tome smo dosada uspjevali. Prošle godine smo prodali šest igrača, ove godine takođe imamo upite za neke igrače. Prelazni rok je tek počeo. Naš drugi cilj je da mi budemo stabilan prvoligaš, što i jesmo – kaže trener Željezničar Sport team Zoran Ćurguz.  

Prošle sezone izabranici Zorana Ćurguza bili su pravo osvježenje lige. Sa jednom od najmlađih ekipa zauzimali su četvrto mjesto u trenutku prekida šampionata. Trenutno je iza fudbalera s “Predgrađa” sedam dana priprema. Pauza je kažu bila preduga i sigurno je da će ostaviti traga. Ćurguz je svjestan da je pred stručnim štabom veliko iskušenje, kako na najbolji način pripremiti ekipu i izbjeći povrede. 

– Od novembra nismo odigrali više od jedne utakmice i sigurno da to zahtjeva jedan poseban režim rada, gdje moramo da vodimo računa o opterećenju. Igrače moramo dovesti na nivo postepenog podizanja forme. Ja se nadam kroz nekih sedam nedelja, koliko smo planirali, da ćemo formu dovesti na potreban nivo – kaže Ćurguz. 

– Period iza nas, zbog korone, sve nas je poremetilo, tako da sada gledamo kako da se vratimo u trening. U sledećoj sezoni se nadam da ćemo da budemo pri vrhu, u prve tri ekipe. Što se mene lično tiče želja mi je da se još izgradim kao igrač i da pomognem klubu – poručuje David Čolić, fudbaler Željezničar Sport tima.

Cijele pripreme fudbaleri Željezničar Sport tima odradiće u Banjaluci. Prva liga Republike Srpske počeće osmog avgusta, kada će u borbu za bodove krenuti 16 timova.  

“ATV”