Upravni odbor Područnog fudbalskog saveza Gradiška je na sjednici održanoj dana 25.  oktobra, jednoglasnom odlukom odbacio ostavku Miloša Brkića podnesenu na mjesto predsjednika ovog saveza te na istoj sjednici podržao inicijativu za razrješenje Mile Kovačevića sa mjesta predsjednika FS RS!

Upravni odbor PFS Gradiška čine po dva člana iz OFS Prnjavor, Laktaši i Srbac dok OFS Gradišku ima 3 člana. Za odluku o odbacivanju Brkićeve ostavke  i inicijativu za smjenu Kovačevića je glasallo svih sedam prisutnih članova, a sjednici nije prisustvovao Branko Savanović iz OFS Gradiška koji je na privremenom radu u Njemačko i Željko Dumonjić iz OFS Prnjavor.

Podjećamo da je PFS Gradiška na prijedlog predsjednika Miloša Brkića dana 24. maja 2016. godine kandidovala Milu Kovačevića za sadašnji mandat predsjednika FS RS, a kako je predsjednik Miloš Brkić na nedavnom sastanku sedmorice predsjednika PFS izjavio za sredtstva informisanja a  Odluka donesena 25. 10. 2019. godine i potvrdila, Kovačeviću je prije isteka treće godine mandata, i sedmi, matični PFS Gradiška uskratio podršku i pridružio se zahtjevu najvišeg organa i upravljanja Skupštine FS RS u traženju smjene Kovačevića sa dužnosti poredsjednika FS RS.

Odluku iz PFS Gradiška nisu iznosili u javnost vjerovatno uvjereni da će Kovačević povući jedini moralan čin, neopozivu ostavku na dužnost koju obavlja punih 12 godina.