Nikada veći pritisak nije bio u Sarajevu pred duel sa Borcem, ali banjalučani su pokazali da kada je najteže, mogu najbolje!!!

I više nego zaslužena pobjeda Borca (0:2), koji je tako prišao na dva boda lideru Sarajevu, koje ovog proljeća nije ni blijeda sjenka ekipe koju poznajemo posljednjih nekoliko godina.

Ipak, to ne umanjuje zasluženo pobjedu “crveno-plavih” koji su svih 90 minuta znali šta žele, i pošto su došli u Sarajevo.

Briljirao je Goran Zakarić, strijelac dva pogotka, od kojih je onaj drugi bio prava majstorija, jer onako pogađaju samo majstori, a Zakarić to jeste.

Na kraju treba i pohvaliti suđenje Elvisa Mujića, koji je bio pod silnim pritiskom, ali na kraju je odsudio, onako kako i treba, bez pardona. Druga je stvar što tako nisu navikli na “Koševu”….

Za 90 minuta stvorili su jednu ozbiljnu šansu, kada je Pavlović briljantno intervenisao, i to je sve bilo od “bordo” tima, za banjalučane premalo.

Na kraju, svi u Borcu zaslužuju velike pohvale, Prvenstvo se ponovo zakuvalo, u Kupu BiH veoma blizu su finala, i četa Marka Maksimovića tek sada podiže formu, koja je tražena, za ono što slijedi, nekoliko najvažnijih utakmica u sezoni.

Do tada, kapa dole!!!

SARAJEVO – BORAC 0:2 (0:1)

Strijelac: 0:1 Zakarić (34), 0:2 Zakarić (70). Stadion: “Koševo”, igrano bez gledalaca. Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Pomoćnici: Damir Lazić (Brčko) i Radislav Kačavenda (Gradiška). Delegat: Lazar Martinović (Čapljina). Kontrolor: Dragan Prtvar (Istočno Sarajevo). Žuti kartoni: Miličević (Sarajevo), Zakarić, Brtan, Meleg, Subić (Borac).

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Pidro, Mešanović, Miličević, Jukić (od 57. Hebibović), Đokanović (od 71. Velkoski), Handžić, Dupovac, Sušić (od 66. Milanović), Adukor.

Borac (BL): Pavlović, Uzelac, Ćorić, Ziljkić, Ćosić, Vojnović, Brtan, Vranješ (od 63. Mols), Meleg (od 73. Subić), Mehanović (od 83. Moraitis), Zakarić (od 83. Dujaković).