Do juče najbolji igrač Premijer lige, igrač koji donosi titule, reprezentativac, danas već u trećoj ligi, i to je fudbalski život…..

Bivši kapiten banjalučkog Borca Goran Zakarić potpisao je ugovor sa ekipom Zadra koja se takmičiti u trećoj ligi Hrvatske (četvrti rang takmičenja).

Zakarić je 2016. i 2021. s mostarskim Zrinjskim i banjalučkim Borcem osvojio Premijer ligu BiH, dok je s Partizanom i sarajevskim Željezničarom 2019. i 2021. osvojio Kup Srbije, odnosno Kup BiH.

Dva puta je izabran za najboljeg igrača Premijer lige. Iako je novi u zadarskom dresu, Zakarić na Stanovima ipak nije od jučer.

– Supruga mi je Zadranka, starija kći ide u školu u Zadru, dok je mlađa u vrtiću. To je sigurno jedan od razloga zbog kojih sam pristupio Zadru – kaže krilni napadač koji je u dosadašnjoj karijeri odradio 372 utakmice s učinkom od 78 postignutih golova i 57 asistencija.

Zakarić ima i 29 reprezentativnih nastupa. Jesenju polusezonu igrao je za Borac, a nakon što se oprostio od banjalučkih crveno-plavih, potražio je novi angažman.

– Nisam bio zadovoljan onim što mi se nudilo kao mogućnost, pa sam našao zajednički jezik s ljudima iz Zadra. Tu sam od ranije, jer sam trenirao zadnjih mjesec dana. To su stvarno vrhunski momci, a svima u klubu sam neizmjerno zahvalan. Nadam se da ću biti od pomoći, kako sebi tako i ekipi. Razgovarajući s ljudima iz klupske uprave i trenerima shvatio sam da je Zadar dugoročan projekt. Na meni je da odgovorim na te zahtjeve te da se uklopim u ekipu Svima nam je cilj unaprjeđenje igre koja će u konačnici donijeti rezultat – poručuje Zakarić.