Fudbaleri Zvijezde iz Kakmuža, člana Regionalne lige RS, grupa „centar“, dobili su preuređene svlačionice, pa ova ekipa ima jedan od najljepših objekata u ovom rangu takmičenja. Projekat „Zajedno danas za ljepše sutra“ omogućio je adaptaciju svlačionica, ukupne vrijednosti 12.000 maraka. Sam projekat je osmislila neformalna grupa Kakmužana, predvođena Sinišom Tomićem, a sredstva su obezbjedili fondacija „Mozaik“ iz Sarajeva 10.000 KM i Opština Petrovo 2.000 KM.

– Kompletan objekat je devastiran prilikom poplava 2014. godine i kroz projekat „PRO-Budućnost“ smo tražili šansu da obezbijedimo sredstva za sanaciju. Osmislili smo ideju skupa sa kolegama iz opštine Gračanica, aplicirali na javni poziv Fonda solidarnosti pomenutog projekta i evo svečano sportistima iz Kakmuža, ali i šire, prostorije predali na upotrebu, istakao je Siniša Tomić, uputivši zahvalnost za podršku fondaciji „Mozaik“ i načelniku opštine Petrovo.

nacelnik-opstine-petrovo-ozren-petkovic-otvara-svlacionice

– Mladi su nam najvažniji tako da je lijepo vidjeti da i oni idu ka istom cilju kao i „PRO-Budućnost“ a to je zajedništvo i spajanje pokidanih veza, te se nadam da će svi ovi mališani postati veliki ljudi i da nam se više nikada neće dogoditi ono što smo dozvolili u posljednjem ratu, istakla je Kristina Šešlija, menadžerica projekta „PRO-Budućnost“.

I u lokalnoj upravi su zadovoljni realizacijom ovog projekta.

– Ovo je jedan u nizu infrastrukturnih projekata koje smo realizovali kroz projekat „PRO-Budućnost“, na čemu smo zahvalni našim donatorima, jer smo dobili pomoć kad nam je bila najpotrebnija, kazao je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković.

Inače, Zvijezda iz Kakmuža je ove sezone ušla na regionalni „centar“ i poslije prvog dijela prvenstva zauzima deseto mjesto sa 17 osvojenih bodova.