Vanja Duronjić već pune dvije godine igra fudbal i to profesionalno u Sloveniji.
Nakon ŽFK Banjaluka 2014. godine otisnula se u “deželu” gdje je igrala prvo za ŽNK Slovenj Gradec, potom za ŽNK Rudar Škale Velenje, da bi sada bila prvotimka ŽNK Fužinar.
Prezadovoljna sam što se tiče svega u Sloveniji, kako sam dočekana, kako me poštuju kao čovjeka, kao i igrača. Savršeno sam se uklopila ovdje, trenutno sam u Fužinaru gde igram zajedno sa cimerkom Sanjom Malinić sa kojom sam inače nerazdvojan tandem. Trener je odličan, a igračice su mlade i talentovane. Za razliku od naših krajeva, iako živim u mnogo manjem mjestu, ovdje me ljudi zaustavljaju i prepoznaju na ulici kao fudbalerku. Ne mogu reći da mi ne godi, jer to je posao koji sam izabrala – kaže 21 – godišnja fudbalerka rodom iz Banjaluke.
Sjeća se i prvih svojih koraka.
Počela sam tako sa bratom i rajom iz naselja da igram fudbal,  pa sam nakon toga čula da postoji ženski klub u našem gradu, i tako sam počela da treniram. Bilo je lijepih trenutaka u Banjaluci, pamtiću dok sam živa 13. oktobar 2013. godine kada smo savladale pred punim tribinama ŽFK Sarajevo sa 1:0, a ja sam bila strijelac tog pobjednonosnog pogotka. Mislim da Banjaluka kao grad zaslužuje mnogo više kada je sport u pitanju, pa tako i ženski fudbal, koji je ostao negdje na marginama dešavanja. Veliki broj mojih saigračica danas igra po evropskim ekipama, što znači da nije do nas, već do sistema – ističe Vanja Duronjić.
Idola nema, ali ne krije kojem fudbaleru se divi i za koji klub navija.
Ma Mesi i Barselona. Ima li iko ko se bavi fudbalom, a da može ignorisati to što oni rade. Ponekad se zapitam čemu to sve vodi, šta ja radim u tuđoj zemlji, ali onda se sjetim svog mlađeg brata Borka, takođe fudbalera, i guraj dalje. On mi je motivacija da uspijem. Za sada Slovenija je obećana zemlja, ali za koju godinu ne znači da neću dalje – napominje Vanja Duronjić.
Na kraju razgovora ističe da i pored poziva za reprezetnaciju BiH neće da igra.
– Igrala sam i u A timu, kao i u selekciji U-19. Međutim, nije to to. Bolje je da igraju djevojke koju Bosnu osjećaju srcem. Ja sam u nekoj drugoj priči, i u nekom drugom filmu. Nemam ništa protiv BiH reprezentacije, ali ja sam izabrala da ne igram za nju – zaključila je Vanja Duronjić, fudbalerka iz Banjaluke, na privremenom radu u Sloveniji.