Početak nove sezone obilježio je nesvakidašnji slučaj, 13-godišnji dječak Marko Đuričić, kadet Mladosti iz Donje Slatine, našao se u zapisniku seniora, odnosno utakmici Druge lige RS, grupa “zapad”, Polet – Mladost (1:2). To smo objavili u dva teksta: https://pravdabl.com/skandalozno-dijete-od-13-godina-u-zapisniku-utakmice/ i https://pravdabl.com/mile-pokriva-vujata/

Da naš portal to nije konstatovao, vjerovatno bi dječak i danas bio na spisku navedene utakmice.  U sitne sate, u nedjelju jutro, komesar lige, Mile Mandić je morao ispravljati navedeni gaf delegata Zorana Vujata, inače najbolje ocijenjenog delegata drugoligaškog “zapada” u prošloj sezoni.

U svom delegatskom izvještaju, Vujat je priznao da je napravio grešku prilikom sastavljanja zapisnika utakmice i da je umjesto Marko Đurić, upisao Marko Đuričić.

Međutim, to ga neamnestira odgovornosti, tim prije, što je u svojim zapažanjima naveo da je izvršio provjeru sportskih legitimacija i identifikaciju zamjenskih igrača na klupi, a u zapisniku stavio Marka Đuričića. U prevodu, nije radio ništa, što je u opisu rada delegata.

Zbog svega, Vujat mora dobiti kaznu, zbog navođenja netačnih podataka u zapisnik utakmice. U svakom slučaju, neće se moći oslobodite  etikete da je jedini delegat, koji je uspio ubaciti 13-godišnjaka na utakmicu seniora.