Luka Bilobrk, iskusni čuvar mreže, nova je jedinica bijeljinskog Radnika.

Bilobrk i semberski premijerligaš sklopili su Ugovor na godinu dana, a čuvar mreže visoko gotovo dva metra (1.97) poslednjih osam sezona čuvao je gol Širokog Brijega.

Ovaj 34- ogodišnji čuvar mreže, pored “Pecare”, stajao je na golu Čelika i Travnika, te hrvatskih ligaša Križevaca i Bjelovara.

– Imao sam nekih ponuda, ali mi nisu bile privlačne. Radnik je bio najuporniji te najkonkretniji i to me je privuklo. Nadam se da ću svojim iskustvom na golu Radnika u mnogo ćemu doprinjeti a tu prvenstveno mislim na samopouzdanju kompletnog tima. Radnik kao i svake godine ima ambicije shodno svom budžetu, i mislim da ćemo ja i ekipa uspjeti ostvariti sve ciljeve koji budu pred nama postavljeni – rekao je novi čuvar mreže Radnika Luka Bilobrk.

Bilobrk na golu Širokog Brijega stajao 178 puta i primio samo 144 pogotka. Kako godinama brani u vrhiunskoj formi, neosporno spada među najbolje golmane u Premijer ligi BiH. U sezoni 2018/19. upisao je 27 nastupa u Premijer ligi BiH, sedam u Kupu BiH i dva nastupa u kvalifikacijama za UEFA ligu Evrope.