PIŠE: Miro Bjelić 

Gospodine Brankoviću, vidim da ti ne odgovara moja izjava za Dnevni avaz od ponedjeljka, 23. aprila, pa ću morati da te razočaram jer je moja izjava tačna ”od riječi do riječi”. I da ponovim, tvojim dolaskom na čelo kluba RK Borac je izgubio svoju vrijednost i zato još jednom, po ko zna koji put, tvrdim da ste i ti i tvoj Nadzorni odbor za zatvora, a ne za neka sportska priznanja. Jer, RK Borac nema više onu vrijednost koju je imao prije tvog dolaska u klub.

Nemaš potrebe da me, kako si izjavio za portal ”Mondo”, cijeniš jer se zna, prije svega, ko je vlasnik tog portala, a ako me već ne poštujem, da ti kažem da ja nisam roba pa da me ”cijeniš”! Upamti da se vrijednosti Borca ne prodaju, što si ti, svojim neznanjem i nesposobnošću ipak uradio. Pa nisi ti tu vrijednost stvorio, već si je prodao!

A trebao bi da vidiš koliko si glup sa svojim izjavama pa nije ni čudo što je Borac tu gdje je sada! Dobro je poznato da uvijek ponavljaš ono što je neko prije tebe već rekao kako bi sebe predstavio kao velikog poznavaoca materije i napravios e pametan. Sada si ponovio ono što je u istom tekstu za Dnevni avaz rekao moj prijatelj Bogdan Tanjević, a to je da ”RK Borac i KK Bosna trebaju da budu državni projekti!” Sad me živo interesuje šta će na tu tvoju izjavu da kažu u porodici Dodik, tačnije, gdje je tu KK Igokea, a pogotovo kako će da reaguje Marinko Umičević sa svojim KKI Vrbas? Ne da ti je ta izjava glupa, već si sa njom sahranio i sebe i Borac!

Da samo podsjetim i tebe i čitaoce na neke stvari iz ne tako davne prošlosti. Sjećaš li se kada ste ti i tvoj Nadzorni odbor (Goran Raca i Boris Srdić), kao tadašnji igrači Kosiga pustili dobojskoj Slogi da vas savlada sa nevjerovatna 22 gola razlike, samo da Borac ne osvoji Kup Republike Srpske. Bilo je to na finalnom turniru Kupa RS u Doboju, 2002. godine. Da sve bude još gore, tadašnji direktor, pokojni Momo Golić, vas je pozvao u Borac i ja se sa tim njegovim potezom ni dan-danas nisam pomirio!

Nakon toga je uslijedilo ono što vidi i onaj koji nikada nije imao veze sa rukometom. Borac je jedan od osnivača Regionalne SEHA lige, a danas je ne igra, nema više ni onih takmičarskih rezultata koje je doskora imao. Nema Borac više ni igrača koji bi bili idoli današnjim klincima, zbog kojih bi oni dolazili na utakmice i poželjeli da treniraju rukomet. U moje vrijeme je to bio Pero Perović, poslije su to bili Abas Arslanagić, Boro Golić, Milorad Karalić, Nebojša Popović, Zdravko Rađenović i drugi, onda je došla generacija Draška Prtine, Zlatana Arnautovića, Ace Kneževića… a posljednji je bio Nebojša Golić. Sada takvih igrača u Borcu nema, sve si ih rastjerao.

Još se samo čeka neuspjeh trenera Bojana Unčanina, pa da i njega, zajedno sa svojim istomišljenicima, otjeraš, baš kao što si to uradio Igoru Rađenoviću koji je sa Borcem osvojio duplu krunu. Otjerao si sportskog direktora i legendu kluba, igrača sa najviše nastupa za Borac, Gorana Malića. Sada na krajnje perfidan način uništavaš važećeg sportskog direktora, Mirka Mikića, koji ima tvoju dozvolu da daje izjave za medije samo kada Borac gubi. A kada pobjeđuje, davanje izjava je rezervisano isključivo za tebe!

Zbog neznanja i ljubomore otjerao si iz Borca igrače, stručne i ljudske veliine, poput Srđana Trivundže, Branislava Obradovića, Borisa Šekarića, Igora Rađenovića, Gorana Malića i druge… To je tvoj najveći domet u sportu, da ne spominjem tragediju kluba kada je Borac bio domaćin kvalifikacija za Ligu šampiona. Jer, desilo se prvi put u istoriji da domaćin jednog takvog turnira ispadne i ne plasira se u grupnu fazu Lige šampiona!

Uzalud ti je Brankoviću, i tebi i tvojim poltronima, što pokušavate da spriječite medije da objavljuju moje izjave, jer još uvijek ima onih koji Borcu žele dobro, kao i novinara koje ne možete da kupite za porciju ćevapa i mlako pivo!

Dakle, da ponovim, i ti i tvoj Nadzorni odbor ste za zatvor, a ako to nije istina onda organizuj ”okrugli sto” na temu ”stanje u RK Borac”. Pozovite me i ja ću se veoma rado odazvati sa postojećim dokazima u kojima je najviše tvojih lažnih izjava.

Očekujem poziv, ali i prisustvo svih medija, štampanih i elektronskih, a ne samo onih tima ”ELTA TV” i njihovih ”ćata”!