Banjalučani koji su se tokom večeri zatekli u automobilima ili na pješačkim prelazima u užem centru Grada  su tek oko 19 časova postali svjesni da su zahvaljujući sretnim okolnostima izbjegli smrt!

Vozač putničkog motornog vozila marke Mercedes registarskih oznaka M21E716 za čijim upravljačem je bio dječak, koji prema kazivanju najmanje sedmoro prisutnih čije je živote večeras ugrozio, nema više od 15 godina, je započeo suludu i po život najmanje sedmoro ugroženih, opasnu vožnju na Bulevaru, gdje je udario u kombi u kome se pored vozača nalazilo još jedno lice. Dijete za volanom Mercedesa je potom ponovo udarilo u zadnju stranu kombija čiji vozač se dao u bijeg a ovaj ga jurio i sustigao u ulici Nikole Pašića i udario, a potom i pretekao kombi.

ŽIVOTNO UGROŽENI SU MOGLI BITI BROJNI UČENICI EKONOMSKE

Vozač Mercedesa je kod Ekonomske škole skrenuo u ulicu Kralja Alfonsa gdje su na obilježenom pješačkom prelazu sigurnu smrt izbjegli pješaci mlađe životne dobi, a jednog koji nije bio svjestan životne opasnosti je od sigurne smrti spasao prijatelj, snažno ga povukavši van pješačkog prelaza pri čemu je rizikovao i vlastiti život.

Vozač Mercedesa nije pomišljao ni da se zaustavi ispred znaka obaveznog zaustavljanja pa je krećući se ulicom Kralja Alfonsa iz pravca Ekonomske škole prema Gospodskoj ulici nije zaustavio na znak obaveznog zaustavljanja i pri pokušaju presjecanja ulice Nikole Pašića, udario u prednji kraj putničkom motornog vozila marke Opel Kadet registarskih oznaka M10E030. Zahvaljujući prisebnošću vozača Opela koji je zaustavio vozilo, pomahnitali vozač  Mercedesa je ‘’odnio’’ nekoliko metara ispred sebe Opelov prednji branik, od siline udara se okrenuo za 180 stepeni nagazio prednjim krajem na zelenu površinu, zaustavio a potom iz automobile izašao i izgubio se u nepoznatom pravcu.

Sa vozačom u Opelu je bilo njegove dvoje odrasle djece koji su, kao i brojni, večeras ugroženi banjalučanmi bili vidno potrešeni ali živi i koliko toliko zdravi sa posljedicama koje će utvrditi ljekarske ekipe Hitne medicinske pomoći kojima će se vjerujemo obvratiti, posebno porodica iz Opela koja je, kako smo vidjeli tek postala svejsna da je nekoga od njih metar, dva ili djelić sekunde dijelio od trajnog gubitka zdravlja ili života da nije bilo reakcije I prisebnosti vozača Opela.

Dvojica ugroženih mladića je ponudila priču ali je nismo snimili jer treći ugroženi nije vjerovao da ćemo objaviti istinu o događaju jer sumnjaju da se radi o objesnom mladiću moćnih roditelja kome je ‘’sve’’ dopušteno.

Tekst objavljujemo jer vjerujemo da se ovako nešto niti može niti smije tolerisati jer među žrtvama suludog mladog vozača ma čiji sin bio su, samo na dva pješačka prelaza kod Ekonomske škole, u Pašićevoj i Alfonsovoj ulici, mogli biti brojni (pre)mladi učenici ove škole.

Uvjereni smo da će se ovim povodom javnosti obratiti i nadležni za bezbjednost saobraćaja.