I dok se fudbalski svijet oprašta od Radomira Antića gotovo u nevjerici, da više nije sa nama, osaju nam sjećanja na jednu ljudsku gromadu….

Nikada nije krio, da je ponosan i na Republiku Srpsku, gdje je imao brojne prijatelje, a i sam je vukao porijeklo iz najljepšeg kraja Srpske, sela Janj u opštini Šipovo na izvorima Plive.

Iako rođen potpuno na drugom kraju (Užice), slobodne dane i bijeg od medijske pompe kojoj je bio svakodnevno izložen najviše je volio provoditi kao pecaroš na Vardištu, a sa istoka Srpske dolazili su mu i veliki prijatelji, među kojima je i Duško Vujičić, poznati sportski radnik iz Foče.

– Prošlog ljeta boravili smo zajedno na Zlatiboru, imali nezaboravno druženje. To je bio njegov rodni kraj, najljepše tamo osjećao. Sa nama je bio i Milinko Pantić, njegova igračka legenda iz zlatne ere Atletika. Ko bi mogao uopšte naslutiti da će to biti naš poslednji susret. Izgubili smo velikog čovjeka – priča Duško Vujičić.

Prijatelje je imao i u Semberiji, a jedan od njih je i Slaviša Vujić, poznatiji u svijetu fudbala pod nadimkom “pilot”.

-Naša selekcija vetarana Republike Srpske kad god je gostovala, imala je podršku Radomira Antića. U petak sam se čuo sa Pantićem, nikakvog govora nije bilo da bi se mogao očekivati najgori scenario. Zaista, sve nas je zatekla ova ružna vijest. Iako je bio u godinama, držao se kao mladić – naglašava Vujić.

A, priča oko Radomira je na stotine, hiljade, ali vratiti ga neće. Ostaće samo sjećanje na “EL GRANDE Radomira”….

Telegramima saučešća porodici, od Antića su se oprostili i najviši zvaničnici Republike Srpske, predsjednica Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, kao i brojni klubovi iz Srpske, koji su na svojim stranicama odali počast legendarnom igraču i treneru.