Reprezentativnu pauzu fudbaleri Krupe iskoristiće dam odigraju prijateljsku utakmicu sa Vojvodinom u Novom Sadu. Duel prijateljskih klubova zakazan je za subotu, 25. Marta u Karađođrevom parku pod svijetlošću reflektora od 17 časova.

Dogovor oko utakmice postignut je na relaciji predjednika klubova Draška Ilića sa jedne strane, te Dušana Mijića sa druge.

Važna karika u svemu bio je i predsjednik Nadzornog odbora novosadskog superligaša Dragoslav Vuković, koji je rođen nedaleko od Krupe na Vrbasu, i važi za velikog prijatelja ovog “malog-velikog” fudbalskog čuda Republike Srpske i BiH.

– Utakmica sa Vojvodinom za nas nije samo prijateljska, već i bratska. Uz vječite rivale Vojvodina je najveći srpski klub, i brend našeg podneblja. Dobri odnosi i saradnja sa “lalama” samo nas obavezuju da koliko je to moguće, barem u nekim segmentima približimo se Vojvodini, koja je, to ne krijemo nikada, u mnogo čemu klub koji je naš uzor – poručio je Draško Ilić.

Za naš portal izjavu je dao i Dragoslav Vuković, koji ističe da ovakva saradnja njega obavezuje kao čovjeka koji vuče korijene iz Krajine.

– Ima li šta ljepše nego biti uz svoje. Životni put me odveo u Novi sad, ali svoje korijene nisam nikada zaboravio. Krupa je primjer kako treba da izgledaju mnogi mali klubovi na ovim prostorima. U Vojvodini, barem dok sam ja tu, imaće iskrenog prijatelja i partnera. Sada igramo u Novom Sadu, ali vrlo brzo očekujem dogovor i za meč u Krupi na Vrbasu –istakao je Dragoslav Vuković.

Dobro poznati stihovi “Nek se ori kanjon cijeli” ječaće i vojvođanskom ravnicom, jer najbolji igraju sa najboljim,…