Svečanom manifestacijom u Banskom dvoru u Banjaluci završena je manifestacija Dan fudbala Republike Srpske, gdje su pred brojnim gostima iz Srpske i regiona uručene nagrade najboljima u protekloj godini.

Najbolji fudbaler Republike Srpske u protekloj godini je Aleksandar Vojnović, fudbaler Borca iz Banjaluke, s kojim je osvojio titulu prvaka u Premijer ligi BiH, igrao finale Kupa BiH, te kvalifikacije za dva evropska takmičenja, Ligu šampiona i Ligu konferencija. Njemu je pripala nagrada koja nosi naziv po čuvenom olimpijcu Velimiru Sombolcu.

Zlatna povelja “Miljan Miljanić” pripala je selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju, koji je “orlove” odveo na Svjetsko prvenstvo koje se održava krajem godine u Kataru. 

Stojković je zahvalio na priznanju, navodeći da će ona biti dalji podsticaj za dalje vođenje reprezentacije i slavljenje imena srpskog fudbala.

Priznanje Stojkoviću uručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je rekao da je Stojković donio u reprezentaciju Srbije mentalitet pobjednika i poželio mu da je odvede što dalje na Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Kataru.

Stojković je zaslužio sve počasti našeg naroda i naših država i zahvaljujem mu se za sva pregnuća da nas na najbolji mogući način na sportskom terenu i kao trener predstavi u svijetu – rekao je Dodik.

Nagrada za najperspektivnijeg igrača Republike Srpske, koja nosi naziv po Srđanu Kačaru, pripala je golmanu banjalučkog Borca Nikoli Ćetkoviću.

Najbolji trener u protekloj godini je Vladimir Ilić, starteg Fudbalskog kluba Krupa, kojem je pripala nagrada “Ilija Miljuš”.

Priznanje za najboljeg fudbalskog radnika – nagrada “Ilija Pantelić”, pripala je Radenku Vasiljeviću, predsjedniku FK Sutjeska iz Foče.

Nagradu za najboljeg sudiju koji nosi naziv “Ratko Kragulj”, dobio je Miloš Gigović iz Gradiške, premijerligaški arbitar sa međunarodnom reputacijom.

Specijalno priznanje ambasadora fudbala koje nosi ime po “Mihajlu Andrejeviću Andrejki, pripala je Nenadu Bjekoviću, predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije.Foto:

Zlatnu povelju FSRS dobio je Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbije.

Priznanje Fudbaslkog saveza Republike Srpske  i nagradu za humanitarni rad u fudbalu prapala je Miloradu Arlovu, predsjedniku Odbora za pomoć Srbima Kosova i Metohije.

Najvrijednije priznanje FSRS nosi ime po nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske i Fudbalskih saveza Srpske i BiH “Doktor Milan Jelić” pripala je prvom predsjedniku Fudbalskog saveza Republike Srpske Branku Lazareviću.