Fudbalski veterani Kotor Varoša osvojili su prvo mjesto na Međunarodnom turniru u malom fudbalu u Sokobanji u konkurenciji četiri ekipe i tako odbranili titulu osvojenu prošle godine.

Na turniru, koji je održan juče u školskoj sportskoj sali u Sokobanji, Kotorvarošani su ostvarili dvije pobjede, i to u prvoj utakmici savladali su fudbalske veterane iz Bršadina kod Vukovara rezultatom 2:0, a u finalu su bili bolji od domaćina nakon boljeg izvođenja sedmeraca 2:1, u regularnom toku bilo je 1:1.

Iako su mečevi imali takmičarski značaj oni su, prije svega, bili prijateljskog karaktera jer su ostvarena nova poznanstva koja imaju za cilj njegovanje bratskih odnosa sa obje strane rijeke Drine.

Član pobjedničke ekipe Damir Varošić zahvalio je domaćinima za gostoprimstvo i pozvao bratske ekipe na 7. Međunarodni turnir prijateljstva koji će se naredne godine održati u Kotor Varošu.

-Sljedeće godine očekujemo učešće osam ekipa iz Srbije, Slovenije, Crne Gore i Republike Srpske, što naš turnir čini jedinstvenim na prostoru bivše Jugoslavije – istakao je Varošić.

Domaćin trodnevnog druženja potrudio se da sve protekne na visokom nivou, a nagrade i poklone za sve učesnike uručio je predsjednik Udruženja fudbalskih veterana iz Sokobanje Goran Frankulović.

-Nastavili smo tradiciju druženja i njegovanja prijateljskih odnosa sa našom braćom iz Kotor Varoša, Apatina i Bršadina, a naredne godine će nam se pridružiti ekipe iz Makedonije i Crne Gore, što će turnir učiniti kvalitetnijim i posjećenijim – rekao je Frankulović.

Kotorvarošani će u srijedu u Parohijskom domu proslaviti krsnu slavu Udruženja – Mitrovdan, u prisusutvu kršnjaka, prijatelja i brojnih gostiju.

Na poziv Dejana Drakulića, predsjednika Zajedničkog vijeća opština u istočnoj Slavoniji, Baranji i zapadnom Sremu, fudbalski veterani iz Kotor Varoša će krajem novembra gostovati u Bršadinu, gdje će odmjeriti snage sa domaćinom i tako nastaviti sa promocijom lokalne zajednice i Republike Srpske u zemljama okruženja